Един от най-добрите ни състезатели по мотокрос Дани Цанков официално

...
Един от най-добрите ни състезатели по мотокрос Дани Цанков официално
Коментари Харесай

Световен мото гигант стана спонсор на наш талант по мотокрос

Един от най-хубавите ни състезатели по мотокрос Дани Цанков публично е част от световноизвестния тръст Ямаха и ще кара машина с тази марка през идващия сезон в България и чужбина.

Благодарение на безспорните си качества 13 -годишния перничанин подписа професионален контракт с „ Ямаха Европа “ и ще съставлява марката в идните надпревари от календара на Европейския и Световен шампионат по мотокрос. Цанков направи усещане през август месец на един от най-силните тимове в света, откакто завоюва суперфинала на „ YZ BLU CRU FIM Europe Cup “ в клас МХ85 кубически сантиметра, както и с блестящото си показване по време на „ BLU CRU Masterclass “, управителен от някогашния водач на „ Ямаха “ Брайън Йоргенсен в наличието на двукратния международен вицешампион Джереми Сийвър.

„ Това е огромно самопризнание за Дани Цанков и за нас като тим, тъй като договорът е реалност и малко са състезателите от Източна Европа, които да се похвалят с професионален договор с Ямаха. Ангажиментът ни с тях включва присъединяване в кръговете от Европейския и Световен шампионат с 85 кубиков мотоциклет на компанията, както и екипировка. Само в България ще кара с 125 кубика, и отново с Ямаха. Така ще бъде за 2023 година. Водим диалози за присъединяване в може би най-силния мотокрос шампионат – нидерландския, който е на извънредно равнище и скоро чакам да бъдем извикани, с цел да подпишем. Огромна крачка напред е съглашението ни с Ямаха и сме доста щастливи от този факт. Всичко обаче зависи от Дани и неговото показване. Поради тази причина се готви по специфична стратегия, която включва всекидневни тренировки, както с мотора, по този начин и физически натоварвания. Успоредно с това съчетава и учебната активност, тъй като е в 7-ми клас и програмата му е много натоварена, само че денят му е разграфен по цели и интензивност и всичко се съблюдава до последно. От „ Ямаха Европа “ се интересуват за него и наблюдават всекидневието му в елементи. Самият той добре осъзнава огромната отговорност и макар юношеската възраст мисли професионално и работи умишлено “, показа неговия треньор и управител Мартин Тодоров от „ М6 Ямаха рейсинг тийм “.

До няколко седмици ще стане ясна и точната стратегия за надпреварите  в които присъединяване ще вземе Дани Цанков от първата половина на 2023 година в България и Европа.

„ Не се главозамайвам, тъй като знам, че сложното занапред следва, само че съм подготвен за провокациите. Уча и упражнявам всеки ден  , с цел да ставам по -добър и благодаря на      „ Ямаха Европа “ за доверието. Всички в фамилията ми ме поддържат и дружно с моя треньор Мартин Тодоров върша това, което се желае от мен. Нямам време за странични неща, мисля само за учебно заведение и тренировките. Знам какъв брой значима е дисциплината и лишенията от всекидневието на моите връстници, само че съм избрал този път и ще го последвам в идващите години. Дано да съм здрав и да нямам травми, това си поисквам. Искам да реализира триумфи в мотокроса и ще дам всичко от себе си, с цел да се случи това “, сподели Дани Цанков.

В началото на месец декември неговия треньор Мартин Тодоров ще замине за Нидерландия, където ще взе участие в обучителен семинар и в него ще бъдат извършени и работни срещи с представители на „ Ямаха Европа “ за подготвителните лагери на Дани Цанков до началото на спортния сезон.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР