Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на

...
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на
Коментари Харесай

Съвети за приготвянето на риба

Един от най-хубавите способи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате апарат за готвене на пара, можете да употребявате за задачата дълбока тенджера, гевгир и фолио.

Налейте към пет сантиметра вода в долната част на уреда за готвене на пара или в тенджерата. Ако добавите подправки във водата, това няма да повлияе върху усета и аромата на рибата.

Но в случай че под рибата сложите подправки, усетът й доста ще се усъвършенства. Сложете тенджерата на котлона, с цел да се изпарява водата постепенно. Затворете с похлупак или фолио и оставете да ври няколко минути.

Много комфортен способ за подготвяне на рибата е печеното на фурна. Той е изключително потребен при не изключително огромни риби или филета. Завийте рибата във фолио с добавка от малко лой и подправки. Запечете в нагрята на двеста градуса фурна.

На скара се запичат огромни части от едра риба като риба звук и сьомга, или пък дребни цели риби като сардини и кефал. Преди печене мариновайте рибата.

Една от главните маринати за риба е лимонен сок със зехтин, подправки и чесън. Преди да печете рибата, сложете върху скарата един лист фолио. Нагрейте скарата и рибата ще е подготвена тъкмо за пет минути.

 Риба на Скара

Печете рибата покрай огъня, с цел да не изгори от горната страна, а да остане сурова от вътрешната страна. Обърнете я не повече от един път, тъй като другояче ще я разкъсате на части.

Рибата е подготвена, когато изгуби плътността си. Средата на филето обаче към момента не би трябвало да е напълно изпечена, а просто да смени цвета си, само че в това време да остане сочна.

За да разберете дали е подготвена рибата, забийте нож в средата и леко разтворете, с цел да видите положението на месото. Рибата е доста вкусна, в случай че я сервирате със сос.

Сос във тип на пастет се получава от нарязана на ситно връзка магданоз и пет мариновани рибки аншоа. Разбийте ги до положението на пюре и ги разбъркайте с две супени лъжици лимонен сок и 100 грама меко масло.

Добавете подправки на усет, завийте в транспарантно фолио и му придайте форма на руло. Сервирайте, нарязано на тънки филийки, в паница с гореща пъстърва.

Холандският сос се подготвя от две супени лъжици вода, два жълтъка и сока от половин лимон. Разбийте постепенно, до момента в който сместа се подгрява на водна баня.

Постепенно прибавете 225 гр разтопено масло, до момента в който не стане гъст сосът. Посолете и прибавете подправки на усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР