Един от най-добрите инвестиционни стратези. За първи път инвестирал на

...
Един от най-добрите инвестиционни стратези. За първи път инвестирал на
Коментари Харесай

Шест идеи за инвестиции в акции за начинаещи от Уорън Бъфет

Един от най-хубавите капиталови стратези. За първи път вложил на фондовия пазар на 11-годишна възраст. Петият по благосъстояние човек към днешна дата с чисто положение от 106 милиарда $. Всичко това е известно за Уорън Бъфет, а образец за неговите умения в областта на вложенията показва най-добре една договорка от далечната 1962 година

Тогава прохождащият вложител придобива мажоритарния дял от Berkshire Hathaway Inc., откакто бизнесът на компанията с текстил се проваля. Бъфет пренасочва фокуса ѝ към застраховането и към днешна дата тя продължава да работи най-вече като застрахователна конструкция, само че има и голям брой вложения в други бизнеси. Всъщност това е една развита версия на хедж фонд, който обаче не начислява такси за ръководство.

Според подадените от Berkshire Hathaway 13F доклади за третото тримесечие на 2022 година фондът има скъпи бумаги на стойност 296,097 милиарда $. Това стимулира Yahoo Finance да проучва портфейла на компанията за третото тримесечие на 2022 година и да избере няколко организации, чиито акции са подобаващи за вложения за начинаещи по отношение на разбиранията на нейния началник.

Като цяло Уорън Бъфет е податлив да избира акции, които се търгуват под присъщата им стойност, и да търси сигурен марж. Плащането на висока цена за акциите на чудесно представяща се компания може да минимизира резултата от удобното развиване на бизнеса, което се чака в бъдеще, счита той.

Ето и някои от предложенията на Yahoo Finance, основани на разбора на активността на Berkshire Hathaway Inc. през третото тримесечие на предходната година.

General Motors Company

General Motors Company е най-големият американски авто производител и втори в света. Компанията желае да стъпи на пазара на електрически транспортни средства, като за задачата възнамерява да показа няколко модела през идващите 12-18 месеца.

Според Уорън Бъфет това е една от фирмите, към които могат да се ориентират начинаещите вложители в акции.

Occidental Petroleum Corporation

Occidental Petroleum Corporation е американска компания за изследване на въглеводороди. В писмото си до вложителите за третото тримесечие на 2022 година от Smead Capital Management, сдружение за ръководство на активи, представено от Yahoo Finance, обръщат внимание, че акциите на компанията са измежду най-добре представилите се през последното тримесечие.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson е американска компания в региона на фармацевтиката, медицинските технологии и потребителското опазване на здравето. Компанията и нейните дъщерни сдружения оперират в 60 страни и обслужват клиенти по целия свят.

Според Уорън Бъфет акциите на компанията са идеални за начинаещи, защото имат 60-годишна история на растеж на дивидентите.

Citigroup Inc.

Citigroup Inc. е една от най-големите банкови институции в Съединените щати. Тя предлага ръководство на активи, банково дело, търговия с акции, ръководство на вложения, ипотечни заеми, както и други финансови услуги.

Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC)

Taiwan Semiconductor Manufacturing е водач в производството на полупроводници в света. Тя е със седалище в Тайван и е първата компания, която комерсиализира технологията за рискова ултравиолетова литография в огромен размер.

" Гигантът в производството на полупроводници Taiwan Semiconductor Manufacturing Company утежни представянето си заради световното макроикономическо закъснение и спада в търсенето на потребителска електроника. Но резервираме убеждението си, че финансовата мощност и експозицията към пазарите със секуларен напредък, в това число високопроизводителни изчислителни технологии, автомобилостроене и Интернет на нещата, ще разрешат на компанията да реализира мощен растеж на приходите през идващите няколко години ", безапелационни са от Baron Funds в коментар за TSMC, представен от Yahoo Finance, с което поддържат предлагането на Бъфет.

Activision Blizzard

Activision Blizzard е холдингова компания за видеоигри, която ръководи най-използвания в света гейм енджин. Освен това компанията продуцира филми и провежда надпревари по електронни спортове. Activision Blizzardn е основател на някои от най-известните гейминг франчайзи като Call of Duty, Warcraft и поредицата Overwatch.

През годината Microsoft закупи Activision Blizzard за 95 $ на акция, само че договорката е обект на следствие от редица регулатори на няколко пазара.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР