Един от най-добрите български баскетболисти през последното десетилетие – Христо

...
Един от най-добрите български баскетболисти през последното десетилетие – Христо
Коментари Харесай

Бивш национал оглави школата на "Черноморец"

Един от най-хубавите български баскетболисти през последното десетилетие – Христо Николов, се завръща в играта. Четири месеца преди своя 35-и рожден ден, той обаче няма да обуе още веднъж кецовете и да излезе на терена, а застава от другата страна – на началник.

Крилото, известно у нас с прякора си Гларуса, ще оглави детско-юношеската школа на " Черноморец " в родния си град Бургас. Новината заяви управлението на клуба през днешния ден, а уговорките на някогашния национал няма да имат общо с представителния мъжки тим, който играе в НБЛ.
Христо Николов: Вкъщи постоянно е хубаво (ВИДЕО) „ Лукойл Академик ” на функционални проучвания преди новия сезон
Христо Николов се отхвърли от професионалния баскетбол през лятото на 2018 година, когато стана за повторно първенец на България (първият е с " Лукойл Академик " през 2008 г.) като част от " Левски Лукойл " и за трети път в кариерата си, след купата с унгарския " Солнок " през 2012 година През сезон 2018/2019 той избра да носи екипа на " Черноморец " в А група, играейки повече за наслаждение, само че и помагайки на състава да се завърне в мъжкия хайлайф у нас.

Любопитното е, че Николов не е открит за баскетбола от " Черноморец ", а от конкурентния клуб в града – " Делфин ". Именно там той прави първите си стъпки под коша, а като младеж е видян от ЦСКА, като с " алените " пробива и в мъжкия баскетбол.

След това пази цветовете на " Лукойл Академик ", на румънските " Стяуа " Букурещ и " Клуж ", на унгарския " Солнок ", с който реализира златен дубъл преди 8 години, триумфирайки и с Купата на страната и достигайки до полуфинал в шампионата за Европейската купа на ФИБА, на френския " По-Ортез ", на полския " Остров " и на словенския гранд " Олимпия " Любляна.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР