Един от най-чаровните мъже в киното днес навършва 87 години.

...
Един от най-чаровните мъже в киното днес навършва 87 години.
Коментари Харесай

Ален Делон на 87 г.! Равносметката на актьора: Обичам да бъда обичан така, както сам обичам себе си!

Един от най-чаровните мъже в киното през днешния ден навършва 87 години. Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 в предградие на Париж.

 

Детството му не е леко, а като възпитаник демонстрира непокорен темперамент. Днес дружно с Шарл дьо Гол, той един от най-разпознаваемите французи в света. Появата му в киното е съвсем инцидентна, а блясъкът на облика му остава вечно в историята на филмите.

 

В младежките си години Делон работи като месар, след което става морски пехотинец и през 1953 година е изпратен в Индокитай. След уволнението си през 1955 година припечелва от най-различни действия.

 

През това време се сприятелява с някои артисти, които съпровожда на филмовия фестивал в Кан и през 1957 година притегля вниманието на американски продуцент, изследовател на гении.

 

Първата му кино поява е през същата година. Той влиза в облика на млад разбойник в „ Когато е забъркана жена “. През 1958 година получава и първата си основна роля в сантименталната лента „ Кристин “.

 

Делон притегля вниманието на филмовите критици през 1960 година с присъединяване си във кино лентата „ Под яркото слънце “, след който ясно съумява да съобщи своя гений. Актьорът самоуверено показва и своите " нахална " хубост, мощно лъчение и тъмен характер.

 

Той отхвърля функции на британски език и се трансформира се в кумир на всички места с изключение на в Холивуд. Делон е идеаизиран както от мъже, по този начин и от дами, от Франция до Япония. От 60-те доникъде на 80-те години на предишния век господства във френския боксофис и се трансформира в най-добре платеният артист в историята на Франция.

 

Ален Делон се пенсионира на 81 години, с репертоар от над 80 функции и голям брой награди. Преди да се отдръпна, би трябвало да избере сред изключителното си минало и криво-ляво бъдеще. Този избор се оказва елементарен.

 

През годините артистът притегля и вниманието на защитните организации със своите хомофобски и секситски изявления. През последното десетилетие споделя, че рядко гледа филми, тъй като множеството от сътрудниците му към този момент са си отишли. Той не може да спре да брои приятелите си, които към момента са живи.

 

След инсулта, който претърпя през 2019 година, Делон живее в усамотение. Единствената му обществена поява беше на погребението на сътрудника му и непосредствен приятел Жан-Пол Белмондо през септември 2021 година Тогава Делон сподели дълбоката болежка, която изпитва от загубата.

 

„ Той има повече отношение към скръбта, в сравнение с към насладата “, разяснява преди време режисьорът Филип Лабро.

 
Ето някои от емблематичните цитати на Ален Делон:

„ Знаех всичко и получавах всичко. Истинското благополучие обаче е в даването. “

 

„ Ако в действителност обичаме, ще се осмелим да създадем всичко. “

 

„ Много съм добър в три неща – да бъда артист, да правя нелепости и да върша деца. “

 

„ Аз не съм звезда. Актьор съм. От години се боря да накарам хората да не помнят, че съм просто едно хубаво момче. Това е тежка борба, само че ще я печеля. Искам публиката да разбере, че на първо място съм артист, който подхожда доста професионално и обича всяка минута да бъде пред камерата. Ставам доста трагичен в мига, в който режисьорът извика: „ Спрете! “ “

 

„ Обичам да бъда обичан по този начин, както самичък обичам себе си. “

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР