Един от лидерите в Лудогорец - Антон Недялков, даде специално

...
Един от лидерите в Лудогорец - Антон Недялков, даде специално
Коментари Харесай

Недялков: Бях притеснен и разклатен, чудех се дали ще се върна, но Лудогорец ми помогна

Един от водачите в Лудогорец - Антон Недялков, даде особено изявление за Gong.bg , в което приказва по доста тематики към тежката си травма, работата с Анте Шимунджа при "зелените ", финала за SESAME Купа на България сред Левски и ЦСКА, както и идните мачове от Лигата на нациите, един от които е същинско районно дерби - против югозападните ни съседи от Северна Македония.

Левият краен бранител разкри, че ключът към възобновяване от контузията, се е криел в клуба му, който му е оказал поддръжка, когато за него е било най-тежко. Недялков също по този начин показа, че би желал още веднъж да играе в чужбина, само че поради сериозната контузия и пропуснатите месеци игра, най-вероятно възможностите му за трансфер през идното лято са сведени до най-малко.

Тони, на следващия ден ви следва мач с ЦСКА, какви са упованията ти преди него и ще се хвърлите ли на 100%, макар неналичието на конспирация?

-Винаги, когато сме играли против ЦСКА е било доста значимо. Играеш против един от любимците в шампионата. Да, дуелът няма смисъл, тъй като към този момент сме първенци. Но няма мач, който ние да подценим. Предполагам, че те може би ще пазят някои от главните си футболисти, само че се надявам да стане един прекрасен мач.

Ти си някогашен играч на ЦСКА, изпитваш ли някакво по-особено възприятие против „ алените “ или това е минало за теб?

- Когато мачът е основен, има предпочитание да се потвърдя и да покажа кой съм. Да потвърдя за какво съм пристигнал в Лудогорец. Със сигурност има тръпка, предпочитание, даже и доза непоносимост. Разбираш какво желая да кажа изцяло.

Каза за хубавия футбол, който играе Лудогорец, какво обаче не ви доближи да отстраните Левски за Купата? Може ли да се каже, че трагичната загуба в първия мач предопредели спечелилия?

- Първия мач се опитахме, постарахме се оптимално. Малко повече сила и предпочитание не ни доближи. Това за тях беше най-важният мач, тъй като това е най-лесният път към Европа и трофей. Разбира се, те ни победиха и справедливо завоюваха и двата мача.

Познаваш чудесно Левски и ЦСКА, кой ще завоюва финала или най-малко кой съгласно теб е любимец?

- В момента може би Левски е любимец. Виждате защо малко време Мъри направи тим. Изгради постоянен, стойностен и конкурентен тим, единствено възторженостти! Нека не пропущаме ЦСКА. Не са в най-хубава форма, само че в един мач всичко може да се реши. Да победи по-добрият!

Нека си поговорим малко за Лудогорец, това е най-ранно извоюваната купа в историята на клуба. Можем ли да кажем, че това е най-лесната купа откогато ти си в Разград?

- Не мога да кажа с акуратност дали е най-лесната купа. Всяка една е коствала доста труд, ограничения, работа и битка, с цел да се завоюва. В тъкмо тази аз имам може би по-малко присъединяване, защото 6 месеца бях отвън игра и не съм съдействал чак толкоз доста. От моя персонална позиция – да, наподобява най-лесна. Никоя купа обаче не е лесна.

Макар да не си играл доста, ти си един от водачите в тима. Как обаче ти се отрази душевен травмата, която те извади от игра за дълго време?

- Можем да поговорим много за травмата. Аз съм претърпявал и по-тежки травми. В началото на тази, малко бях поразклатен душевен. Лутахме се по доктори дълго време и това ме напрягаше, дестабилизираше ме. Чувствах се душевен нестабилен. След като разбрахме всичко след 2 месеца, направихме интервенцията. Докторът даде прогноза, че би трябвало след 3 месеца да се върна в игра, само че по този начин се случи, че просто нямаше по какъв начин да се предвижда възобновяване. Минаха 6 месеца и мислех „ Дали ще съумея “, „ Ще мога ли да се оправя “, „ Заслужава ли си “. В клуба имаме психолог, с който можем да беседваме. Той ми даде нужната убеденост – това беше ключът. Накара ме да не мисля за тези отрицателни неща.

Може ли да се каже, че сега ти си на 100%, както физически, по този начин и душевен?

- Физически не мога да кажа, че съм на 100%. Трябва ми акомодация на терен. Имам потребност да получавам убеденост, като това става с всеки минал мач. Трябва да си върна самочувствието, което съм имал. В тези 6 месеца губиш всичко, разумно е. С времето може би ще се възстановява всичко.

Травмата се случи в първия мач от груповата фаза на Лига Европа против Мидтиланд. Какво съгласно теб не ви доближи, поглеждайки в профил за по-добро показване и вероятно продължение през пролетта?

- Мисля, че когато бяхме към този момент в груповата фаза, се чух със състезатели, които бяха контузени. Отбор като Лудогорец в по-слабо състезание като българското може да се оправи с контузиите, само че в Европа е доста мъчно. Дори и на европейските грандове би им било мъчно, когато им липсват основните двама-трима играчи. Опитахме да се противопоставим. Играхме единствено с класни противници. Въпреки че говореха, че не са във форма и други неща, не е тъкмо по този начин.

Разкажи ни малко повече за Анте Шимунджа, какво промени той в тима и елементарно ли се работи с него?

- За него мога да кажа единствено положителни неща. Опита бързо да вкара предпочитание и темперамент. Накара ни да бъдем гладни и жадни за триумфи. В продължение на времето, има пренасищане на триумф, към този момент 11 години първенци. Трябва баланс, който да накара футболиста да желае още и още. Шимунджа направи по този начин, че ни даде нужната независимост и колектив, както и характерът, да желаеме да печелим повече и повече.

През месец юни предстоят четири мач за националния отбор в Лигата на нациите. Първият приковава най-вече вниманието – този със Северна Македония. Македонците са една от сензациите в Европа през последните 2 години, убеден ли си, че можем да ги победим?

- Всичко е релативно. Като пристигна времето, тогава ще разясня. Пропуснах последните лагери. Не знам какво се е случило с тима. Силно се надявам да изиграем един добър мач и да победим. Не знам какво ще стане. Северна Македония виждаме къде стигна. Игра бараж, завоюва. При нас е по-различно – има катаклизми, които разклащат тима. Имаме много момчета, които имат гений, който могат да развият. Пожелавам си една добра акция и да съберем допустимо най-вече точки, с които да се борим за класиране.

Това, че националният тим в този момент ще играе на вашия стадион в Разград, позитив ли е? Знаем, че стадионът там е чист, нов, спретнат, съвременен. Бонус ли е това?

- За мен няма никакво значение къде играем. Важно е да създадем един добър мач и да дойдат хората да ни поддържат. Когато един тим бива подкрепян, съвсем постоянно се получават нещата. Надявам се тъкмо това да се случи.

За край, след триумфа ви за Суперкупата на България против ЦСКА ти сподели, че ти е време да игареш в чужбина. Наскоро се заприказва и още веднъж за интерес от задгранични тимове към теб, ще останеш ли и през идващия сезон в Лудогорец или е време за трансфер?

- Аз откровено се надявам да стигна до трансфер. Ситуацията в този момент е малко по-трудно. Това време изигра значима роля. Когато дадени тимове наблюдават някой, те виждат и какъв брой си играл или не си. Започват да премислят, какъв брой играеш, дали играеш. Може би това лято няма да се случи трансфер. Колкото по-скоро, толкоз по-добре. Все отново всичко зависи и от управлението, какво е и тяхното предпочитание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР