Един от лидерите на ЦСКА Амос Юга може да се

...
Един от лидерите на ЦСКА Амос Юга може да се
Коментари Харесай

Французи ухажват ас на ЦСКА

Един от водачите на ЦСКА Амос Юга може да се върне във Франция напълно скоро.

Няколко клуба от Лига 2 наблюдават обстановката с досегашния национал на ЦАР, тъй като могат да го вземат без пари след няколко месеца, написа „ Мач Телеграф “.

Както е известно, договорът на Юга с „ алените “ изтича през лятото на 2023-а година.

Очакванията са въпреки всичко той да получи предложение за нов договор от „ Българска войска “, само че няма по какъв начин офертите от родната му Франция да не бъдат изслушвани.

Иначе Юга е бил част от Лион, Ван, Газалек Аячо и Льо Авър. Той прекарва по 3 години в двата последни тима, колкото ще направи и в ЦСКА, в случай че несъмнено извърши своя контракт с „ алените “.

Както е известно, Амос Юга дойде на „ Армията “ през лятото на 2020-а година. До момента той има тъкмо 93 мача и 4 гола с аления екип във всички шампионати.

Иначе разбивката му е следната – 60 срещи и 4 попадения в елита, 8 дуела за SESAME Купа на България, 24 в евротурнирите, както и един за Суперкупата на България.

В  дербито с Лудогорец Юга игра като централен бранител при скица 3-5-2, а също така означи и изравнителното попадение.

29-годишният футболист е роден в предградието на Лион Вильорбан, само че е национал на ЦАР, като има 16 мача за африканската страна. Той обаче не е играл за този тим от 2020-а година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР