Един от лидерите на ДПС посочи приоретът на политиците.Разговорът беше

...
Един от лидерите на ДПС посочи приоретът на политиците.Разговорът беше
Коментари Харесай

Цонев, ДПС: За да решим проблемите на хората, първо трябва да разрешим политическата криза

Един от водачите на Движение за права и свободи уточни приоретът на политиците.

Разговорът беше доста концептуален. Нужен е разговор сред политическите субекти, тъй като без разговор няма по какъв начин да бъде решен нито един проблем. А решаването на проблемите би трябвало да тръгне първо с решаването на политическата рецесия. Това съобщи заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев след срещата на партията с контактната група за сформиране на държавно управление, която се води от някогашния президент Росен Плевнелиев и Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.

Цонев посочи, че с цел да се решат проблемите на хората и бизнеса, би трябвало да бъдат употребявани инструментите, които ни дават Европейски Съюз и НАТО.

Без военните принадлежности на отбранителния съюз НАТО ние не можем да осигурим сигурността на страната. Без икономическите принадлежности на Европейски Съюз ние не можем да решим нито един стопански проблем. От участието ни в Европейски Съюз и НАТО идват инструментите за решаването на проблемите на страната и хората. Ето за какво ние сме за евроатлантическо болшинство, и изразихме своето отчаяние, че в българския парламент има четири партии с очевидно изразена пронатовска и проевроепйска позиция, само че с измислени аргументи да не сформират кабинет, разяснява депутатът от Движението за права и свободи.

Йордан Цонев още един път акцентира, че решаването на проблемите на хората минава наложително през решение на политическата рецесия, която пък няма по какъв начин да бъде овладяна без устойчиво болшинство и постоянен кабинет.

Според него, без да е налице устойчиво болшинство в Народното събрание, не би трябвало да се приема бюджета за следващата година, тъй като " по този начин ще подкопаем финансовата непоклатимост ".

По други настоящи тематики от политическия живот на страната от ДПС заявиха, че България би трябвало да бъде част от Еврозоната, защото това ще донесе единствено позитиви, написа novini.bg.

Относно концепцията за президентска република Йордан Цонев поясни, че от ДПС не са последователи за смяна на формата на ръководство.

За хартиените бюлетини въпросът е по-широк. ДПС няма доверие в изборния развой, който се реализира с тези машини по този метод, сподели още Цонев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР