Един от класическите стари митове за подобряване на обхвата на

...
Един от класическите стари митове за подобряване на обхвата на
Коментари Харесай

Алуминиевото фолио подобрява WiFi сигнала у дома

Един от класическите остарели легенди за възстановяване на обсега на домашната WiFi мрежа е потреблението на алуминиево фолио. Според опити на учени от Dartmouth College това в действителност може и да е истина, само че при избрани условия, оповестява EurekAlert.

Опасен ли е Wi-Fi рутерът за здравето ни

Предишни опити са показвали, че слагането на алуминиев кен от напитка зад антените на WiFi рутер могат да засилят сигнала и да го насочат в една посока. Това е била отправната точка в новия опит.

Как да разберем паролата за Wi-Fi

Полезни хитринки за Windows 10

Те са употребявали 3D принтер, с цел да изработят рефлектор с компютърно-генерирана и начертана форма. Самият рефлектор е пластмасов, затрупан с тъничък пласт метал. Той пренасочва сигнала от антените на рутера в мечтаната посока и усъвършенства покритието, в това число и в прилежащи пространства.

Учените са тествали рефлектора с най-различни рутери и стандарти на WiFi. При всички е имало осезаемо усъвършенстване на сигнала. Освен това учените регистрират и усъвършенствана сигурност. Рефлекторът реализира усъвършенствания съвсем колкото особено за задачата съоръжение, което е доста по-скъпо. Стойността на рефлектора е единствено 35 $.

Тапети със сребърно покритие стопират крадци на трафик

Учените обаче споделят, че е значимо той да е направен по съответни спецификации, които да се съобразят с стремежи резултат, да вземем за пример накъде да се насочи сигналът. Те са създали логаритъм, който да оказва помощ за усъвършенстване на формата на рефлектора, както и способ, посредством който да могат да създадат симулация, с цел да ревизират дали изчисленията са точни.

За страдание, учените не споделят дали имат проекти да комерсиализират създаването си. Вместо това те към този момент гледат към идната ѝ фаза - да потреблението на други материали няма да има по-добър резултат, както и опция за рефлектора да се приспособява съгласно смяната на интериора.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР