Един от кандидатите за депутати ще получи акт за нарушение,

...
Един от кандидатите за депутати ще получи акт за нарушение,
Коментари Харесай

Глоба за кандидат-депутат, агитирал в деня на вота

Един от претендентите за депутати ще получи акт за нарушаване, защото е направил изявление незабавно откакто е дал своя вот, с апел да бъдат подкрепени избрани претенденти, заяви представителят на ЦИК Росица Матева.

Призовавам всички водещи политици да се въздържат да споделят вота си, защото това е нарушаване, добави другият зам.-председател и представител на ЦИК Цветозар Томов.

Въз основа на решението ще бъде формиран акт за определяне на нарушаване и по-късно ще бъде издадено и наказателно разпореждане, в което ще стане явен и размерът на глобата.

66 са постъпилите тъжби и сигнали. Те са главно за пропаганда в обществените мрежи, за неносене на маски от членове на секционни комисии и други В 39 секции в страната се е наложило прекосяване към гласоподаване с хартиени бюлетини заради зародили проблеми с машините. В седем секции машините не са проработили още в предизборния ден.

" Гласуването в секциите в Австралия и в Нова Зеландия към този момент завърши и започнаха да идват първите резултати. Гласуването в секциите в чужбина тече умерено, нямаме данни за фрапиращи нарушаване все още ", посочи Томов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР