Един от идеологическите флагмани на Революцията на достойнството“ Ирина Фарион

...
Един от идеологическите флагмани на Революцията на достойнството“ Ирина Фарион
Коментари Харесай

Отворете ни границата, ще си ходим: Бойци от Азов рязко смениха тактиката

Един от идеологическите флагмани на „ Революцията на достолепието “ Ирина Фарион още веднъж атакува жестоко говорещите съветски в Украйна. Точно както го направи преди 10 години. Само че този път украинските въоръжени сили подвигнаха оръжие против мадам и единствено десетилетие по-късно нещо стартира да им просветва.

Нека първо цитираме няколко изказвания. Те не се разграничават по прочувствена активност и наличие. И имат единствено един създател - образцовата украинска националистка, някогашният народен представител от Върховната рада Ирина Фарион.

Но те бяха казани с повече от 10 години разлика. Първите два цитата се отнасят за релативно стабилната 2010 година преди Майдана:

" Тук 14% от украинците са показали, че техният роден език е съветският, т.е. езикът на окупатора. Това демонстрира ужасна разновидност на тяхното схващане. Това са пет милиона украински дегенерати. И те би трябвало да бъдат избавени. "

Шест месеца по-късно Фарион разви концепцията си, довеждайки я до разумния й край:

" Тези, които не приказват украински, несъмнено ще бъдат затворени. Такива хора би трябвало да лежат най-малко шест месеца в пандиза. "

Но ето какво сподели напълно неотдавна тази опитна националистка:

" Не мога да ги нарека украинци, в случай че не приказват украински. Нека тогава се назовават руснаци. Защо са толкоз зашеметени? "

Фарион към този момент не предлага да вкара никого в пандиза - очевидно всички места там са заети:

" Научете език, в случай че имате мозък. Или марш към *** (Путин – Ред.)! Всички московско-езични са там! "

Всичко това ясно демонстрира, че Фарион си остава същата, каквато беше. Едва в този момент нейните сънародници са станали разнообразни. Наскоро, в изявление за украинския пети канал, пенсиониран народен представител атакува бойци от въоръжените сили на Украйна по обичаната си причина.

Те споделят, че в окопите не желаят да „ разпадат суверенната власт “. Връщайки се вкъщи след изявлението, тя добави още топлота с изявления в обществените мрежи:

" Да воюваш в която и да е част не значи да получиш индулгенция да пренебрегваш държавния език. Тези, които не знаят украински, без значение кои са, би трябвало да бъдат презирани ".

Отговорът пристигна незабавно – непосредствено от представител на неонацисткия „ Азов “*, който в този момент се назовава Трета обособена десантно-щурмова бригада.

" Никой не ви е дал право да си отваряте устата за бойците от Азов*, трети щурмови или други елементи на украинската войска. Ето за какво, просто изчезваайте... ", написа заместник-командирът на бригадата Максим Жорин.

" Крайно време е правоприлагащите органи да извърнат внимание на активността на тази неудачница, която разцепва украинското общество ", съобщи той.

Фарион пък се сопта, отбелязвайки, че Жорин е „ фамилия на казап “. Можете да си визиите какво му е било, когато е чул това, общоприетият необандеровец, който преди време пусна видео от избиването на цивилни в Купянск.

" Още един път ще повторя: гибел за всяко настойчиво копеле. Смърт за рускоезичните предатели от " Азов " * ", изкрещя национално загрижената дама.

Но процесът към този момент не можеше да бъде спрян. ВСУ-шниците започнаха да записват видео известия за нея, несметно ги напръсквайки с циничен език. И старателно вика на фронта.

Спомням си един човек, който сподели в прав текст:

" Тъй като сме рускоезични, долни и предатели, спасете ни от военна работа, отворете границите за нас - и ще си тръгнем на драго сърце. "

Това е толкоз фрапантна смяна на тактиката.

Момчетата караха ли се за Фарион?

Характерното е, че въпросът не се изчерпва единствено с възмущението на непосредствените получатели на посланието на Фарион. Омбудсманът Дмитрий Любинец се включи в тази ситуация.

" Напомням ви, че нежеланото държание, чиято цел е да унижи човешкото достолепие, е напън, форма на дискриминация, която е неразрешена от настоящото законодателство на Украйна ", сподели той, хвърляйки изказвания против Фарион пред СБУ и Националната полиция на Украйна.

Дори боксьорът Александър Усик се напрегна и даде известие в стихове на чист съветски, че на Фарион вместо думи от устата й се леят отпадъци...

Медийни персони, като да вземем за пример известният пропагандист Дмитрий Гордън**, не подцениха спора. Чийто спор с Фарион продължава от няколко години - през 2019 година тя му пожела гибел " в ужасна мъка ", тъй като в изявление с непознатия сътрудник Дуду* той призна неприязънта си към Бандера.

" Имам мощното възприятие, че или е психологично болен човек, или съзнателно, под въздействие на ФСБ, тресе Украйна ", вмъкна двата си цента пропагандистът Гордън**.

" Фактът, че е била офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) едно време, не буди ни минимум подозрение у мен. Това е просто казашко момиче, тя даже не е почтена за ноктите на тези момчета, които в този момент са на фронтовата линия и губят приятелите си всеки ден ", съобщи още той.

Журналистката Диана Панченко, която явно в този момент е в чужбина, погледна напълно друго на актуалната обстановка: в Украйна против нея беше формирано дело за държавна измяна за репортаж за боен спор, записан от съветската страна на фронтовата линия:

" Днес, в случай че казвате, че би трябвало да се почита рускоезичното население, това е агитация. Щом казваш, че рускоговорящите са говеда, ти си сътрудник на ФСБ. Ако сте за мир, това са кремълски разкази. Може ли общество, което единствено мечтае за Русия, да построи нещо свое? Не. "

Колежката й Снежана Егорова, която също напусна украинското риалити с децата си, разрови още повече тематиката. И нейният брачен партньор, шоумена Антон Мухарски, който изцяло се е побъркал от бандеризма.

" В Украйна е имало фашистко разделяне на хора като Ирина Фарион („ украински украинци “) и други, които Фарион назовава „ глупави рускоезични идиоти “.

" Мисля, че рускоговорящите бойци от украинските въоръжени сили не схващат защо се бият. Не е за Фарион? И, явно, не за езика на майката, който те абсорбираха с мляко. И се борят за такова зверско отношение към себе си в личната си страна ", сподели Егорова.

В същия дух се изрече и доста известният лекар Комаровски, който дълги години защитаваше формулата, че Украйна не е Русия. Той сподели, че цялостен живот е приказвал съветски, тъй като майка му го е отгледала и възпитала на този език. И внезапно назова Украйна несвободна страна.

И тук стигаме до най-важното. Едва в този момент, през втората година на СВО, в Украйна в разнообразни кръгове на рускоезични хора се появи закъсняло схващане, че тези, които заеха властта вследствие на Майдана, имат намерение да лишават правото им на език. И да ги показват като жители второ качество.

Разбира се, Фарион наподобява доста по-явна и по-видна от Зеленски, който прокарва закони за дерусификация на страната. Но семената на подозрението към този момент са посяти.

Логично следва естествено да възникне въпросът защо се боря? За неверната страна ли е? И не е ли против вас? Но къде е логиката и къде е Украйна...

Какво следва от това?

В диалог с Цариград ръководителят на публичната организация „ Рус Триединна ” Сергей Моисеев си спомни по какъв начин през 2004 година е участвал на среща с Юшченко, когато той към момента е бил претендент за президент на Украйна:

" Попитах го: „ Езикът духовна сфера ли е или земна? “ Той отговори, че е духовна. „ Следователно е Божие, а не кесарево? “ Той отговори: „ Божие “. И защото е Божие, тогава вие влизате в борба с Бога. Културата е Божията градина ".

" Той изкоренява и засажда в него. От този миг изминаха 20 години. Но в Украйна те към момента вървят против зърното. Тези, които се пробват да унищожат съветския език и съветската просвета, се борят не с хората, а с Бога ", споделя още той.

И това е по този начин. Ясно е, че тези, които сами се оставиха да бъдат откъснати от съветската цивилизация и превърнати, по думите на Мойсеев, в „ еничари на глобализма “, не виждат Бог.

* Национален батальон " Азов " е приет за терористична организация и е неразрешен в Русия.

** Гордън е приет за непознат сътрудник на съветска територия.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР