Един от големите завети, които пазим в рода на Левски,

...
Един от големите завети, които пазим в рода на Левски,
Коментари Харесай

Потомци на Ботев и Левски: Днес политиците пренебрегват проблемите на хората

Един от огромните завещания, които пазим в рода на Левски, е че той от дете дружно със своите братя Петър и Христо са научени да слушат, да чуват и да имат позиция, както и куража да заявят тази позиция. Отнасяли са се с почитание както със своите съратници, по този начин и към хората, с които не са били съгласни. Те са емблематични като образци с това, сподели Христина Богданова, потомка на Дякона на свободата - Васил Левски в предаването „ Събуди се ".

Тя е безапелационна, че облиците на Левски и на Ботев ни сплотяват. „ За страдание, сегашните политици не съумяват да ни обединят по техния образец. Днес до степен на надменност стига говоренето без отношение към хората и техните проблеми. Политиците имат какво да научат от нашите възрожденци ", сподели Богданова.

Според Александър Ботйов, потомък на Христо Ботев, протичащото се в този момент в страната ни не може да бъде съпоставено с духа на Възрожденска България. „ Като приказваме за Христо Ботев, за Левски, за Бенковски, за Раковски - за всички, които са повели България към свободата. Не можем да приказваме за герои като Левски и Ботев в нашето време. Аз съм оптимист и имам вяра, че в България постоянно ще има ярко бъдеще ", добави Александър Ботйов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР