Един от големите уругвайски футболисти на нашето съвремие - Луис

...
Един от големите уругвайски футболисти на нашето съвремие - Луис
Коментари Харесай

Луис Суарес: Преминах в Атлетико, за да си отмъстя на Барселона

Един от огромните уругвайски футболисти на нашето съвремие - Луис Суарес, към този момент сериозна се замисля за преустановяване на кариерата си. Южноамериканецът призна, че даже не може да върви обикновено без медикаменти и инжекции.

" В деня преди всеки мач би трябвало да пия три хапчета и няколко часа преди този момент ми се поставя инжекция. Ако не го направя, не мога да играя. Трябва да мисля за обстоятелството, че

след пет години може даже да не мога да играя футбол с приятелите си. Истината е, че първите ми стъпки всяка заран са доста, доста мъчителни.

Всеки, който ме види, си мисли, че е невероятно да играя футбол. Синът ми непрестанно ме вика да играя и просто не мога ", сподели Суарес.

Луис прекара 2023 година в Гремио, за който означи 24 гола и записа 17 асистенции в 52 мача.

Това са огромен брой срещи за централния нападател, който ще навърши 37 години през януари 2024 година

Според някои клюки Суарес може да продължи кариерата си в Интер Маями и по този начин да играе още веднъж с Лионел Меси, като наподобява, че това може да е последният клуб в кариерата му.

Няма клуб, в който Суарес е играл, без да остави огромна диря. Започва кариерата си в Насионал, а като млад футболист се мести в Нидерландия, където играе за Грьонинген и Аякс.

След три години и половина в Амстердам, Ливърпул заплати 26,5 милиона евро за него, а през 2014 година той напусна клуба и мина в Барселона с трансфер на стойност 81,7 милиона.

След шест сезона в Барселона, той изигра два в Атлетико Мадрид, завръщайки се в Насионал за половин сезон, преди да прекара цялата 2023 година в Гремио.

Суарес признава, че раздялата с каталунците е била доста мъчителна. За клуба от " Камп Ноу той изигра 283 мача, вкара 195 гола и направи 113 асистенции.

През лятото на 2020 година отиде в Атлетико Мадрид и незабавно по-късно стана първенец на Испания с " дюшекчиите ".

" Вътрешното ми възприятие ми подсказа да отида в Атлетико. По този метод си отмъстих на Барселона и демонстрирах на всички в Ла Лига, че Суарес към момента е тук ", съобщи голаджията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР