Един от големите гласове от Златната ера на операта -

...
Един от големите гласове от Златната ера на операта -
Коментари Харесай

Долора Заджик с майсторски клас в София

Един от огромните гласове от Златната епоха на операта - Долора Заджик, е в България. Тя даде специфичен майсторски клас за солистите на Софийската опера. Утре вечер е заключителният концерт, в който публиката ще може да чуе резултатите от нейната работа с българските артисти.

Когато една огромна певица като Биргит Нилсън съпоставя гласа на Долора Заджик с естествена буря, това няма по какъв начин да е инцидентно. Всеки, който я е чувал, знае какъв брой поразително е въздействието ѝ. През 2006 година Долора Заджик основава академия за трагични оперни гласове.

Когато един огромен трагичен глас попадне в Консерваторията, хората не знаят какво да вършат с подобен артист и той се усеща като слон в стъкларски магазин.

Веднага признава, че е заинтригувана от избрани български артисти, с които да продължи работата си, само че отхвърля да ги назове към този момент.
Всъщност изумена съм какъв брой доста трагични гласове имате в България. Страната ви е някак изолирана, а аз мисля, че би трябвало да се влага във вашите гласове. В българските и украинските гласове име нещо особено.
Деликатно акцентира, че не желае да разяснява проблема с отдръпването на Пласидо Доминго от Метрополитън.
Пяла съм доста с него.
Тъжна ли сте?
И да, и не.Просто идва време, когато човек би трябвало елегантно да се отдръпна. И мисля, че това е същинската тематика. Идва време, когато би трябвало да напуснем бизнеса, с цел да продължим с нещо друго.
Питам я за фамозната Зелена стая на Метрополитън, което очевидно ѝ подхожда.
Зелената стая, в миналото това беше мястото, където водехме почитателите си, когато бяха прекалено много зад сцената. Беше едно доста елегантно място, а в този момент е просто мястото, където чакат дубльорите. Защото в този момент има прецизно предписание, че звездите могат да доведат не повече от 6-тима фенове на зрелище зад сцената. Малко е тъжно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР