Един от гигантите на съвременния бокс в тежка категория -

...
Един от гигантите на съвременния бокс в тежка категория -
Коментари Харесай

Дейвид Прайс свали окончателно боксовите ръкавици след няколко брутални нокаута

Един от колосите на актуалния бокс в тежка категория - Дейвид Прайс, реши публично да постави завършек на кариерата си след една дълга и славна кариера, само че и след няколко претърпени брутални нокаута.

„ Официално взех това решение преди 6 седмици. Няколко са аргументите за това. Очевидно едната е, че не съм се боксирал от 2 години. Друга обаче е, че изгубих жаждата за изява. Това е от голямо значение. Виждате бойци като Тайсън, Канело, Ей Джей - те имат толкоз пари, колкото в миналото биха им били нужни в живота. Но те към момента жадуват за популярност. Аз изгубих тъкмо това “, аргументира решението си Прайс пред Sky Sports.

В нашите очи обаче има и различен фактор, който не трябва да бъде подценяван. 38-годишният британец претърпя няколко в действителност шокиращи нокаута в последните години. През 2018 година Александър Поветкин го прати на земята с мощно ляво кроше в петия рунд, когато гардът на Прайс изненадващо падна, като че ли за момент той изгуби схващане, до момента в който бе в изправено състояние.

Дерек Чисора бе напът да стори същото година по-късно, само че от ъгъла на сънародника му хвърлиха кърпата, с цел да го предпазят от по-тежки последици.

Редица анализатори се сплотяват към мнението, че пикът на Дейвид Прайс бе преди десетина години, когато завоюва купата на Англия против Джон МакДермът и в следствие отбрани против Сам Сектън, Обри Харисън и Мат Скелтън.

Роденият в Ливърпул биткаджия ще бъде запомнен най-много с бронзовия си орден от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година

Congratulations on a brilliant career
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР