Един от фаворитите за спечелването на малкия кристален глобус в

...
Един от фаворитите за спечелването на малкия кристален глобус в
Коментари Харесай

Фаворит за малък глобус се контузи в Банско, Йоан Тодоров 53-и на супер-Г

Един от любимците за спечелването на дребния бистър глобус в комбинацията от международната купа в алпийските ски - Марко Шварц, се контузи малко преди финала на супергигантския слалом в Банско.

При приземяването след последния скок австриецът получи контузия в лявото коляно и отпътува за родината си за незабавни прегледи в Инсбрук.

Шварц бе спечелил единствената друга композиция през сезона и при положително класиране след слалома, който започва в 14 ч, можеше да вземе дребния глобус в дисциплината.

Австриецът записа 11-о време и остана на 1,23 сек от водача след супергигантския слалом Мауро Кавизел от Швейцария. Втори на 0,06 сек е австриецът Винсент Крихмайер, а трети се подреди Алекси Пинтюро на 0,16 сек. Именно французинът е любимец за спечелването на комбинацията в Банско и дребната международна купа.

Водачът в генералното класиране Марсел Хиршер е 20-и на 1,83 сек.

" Карах хубаво, по този начин бих го определил. Беше прелестно за наблюдаване. Не играя роля в комбинацията. Но в случай че направя добър слалом, ще мога да прибавя положителни точки към актива си. Направих всичко, както имах намерение ", съобщи австриецът.

Единственият български представител - Йоан Тодоров, се подреди на 53-а позиция в супергигантския слалом с закъснение от 8,58 сек. Той е финален от приключилите старта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР