Един от фаворитите за генералното класиране Йон Изагире също е

...
Един от фаворитите за генералното класиране Йон Изагире също е
Коментари Харесай

И Йон Изагире падна тежко и напусна Тура

Един от любимците за генералното класиране Йон Изагире също е паднал тежко и е напуснал Тура още в първия стадий, стана ясно от изявление на Евроспорт със спортния шеф на неговия тим Бора преди началото на втория стадий през днешния ден.

Падането на Изагире остана отвън камерите през вчерашния ден, само че е било извънредно тежко. Изагире е със два счупени прешлена и незабавно му се постанова интервенция.

Цялото внимание по време на вчерашния къс часовник (14 км) по улиците на Дюселдорф беше ориентирано към загубата на Алехандро Валверде от Мовистар, който завоюва всички надпревари, в които взе участие тази година и се очакваше да бъде най-сериозния помощник на Найро, който пък от своя страна се обрисува като най-сериозния асистент на огромния любимец Кристофър Фрум (Скай).

Отпадането на Изагире е още по-трагично на фона на предисторията, която го предшестваше. Баскът, както и неговият брат Горка, дълги години бяха главните грегари на испанския отбор Мовистар. Въпреки изключителните им качества, те в никакъв случай до момента нямаха, а и надали в миналото щяха да имат късмет, да са водачи на тима, в който с изключение на Кинтана и Валверде са още испанският първенец Рохас и изключителният катерач Ерада.

Затова Йон одобри поканата на новооснования тим Бахрейн Мерида. Бившият Лампре, към този момент с нов спонсор, беше структуриран към огромната италианска звезда Винченцо Нибали и Йон Изагире се съгласи да кара с експлицитното изискване, че той ще бъде водачът на тима за Обиколката на Франция.

Заради решението си Йон беше отлъчен в Испания, а изявленията във вестниците напомняха баското му родословие и намекваха за политически миг в " измяната " му. На неговия брат Горка пък за пръв път от години бе даден късмет да печели етапни победи, вместо да " издърпва " някой от двамата водачи.

Днес Обиколката на Франция продължава с равнинен стадий от Дюселдорф до белгийския град Лиеж.

Още при започване на стадия, Тура напусна и австралиецът Люк Дърбридж от Орика. Дърбридж също е имал тежко рухване през вчерашния ден приключи предпоследен. Въпреки контузиите, австралиецът започва през днешния ден, само че болката е била толкоз мощна, че е бил заставен да се откаже.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР