Един от двамата се разминава с истината - премиерът Бойко

...
Един от двамата се разминава с истината - премиерът Бойко
Коментари Харесай

Някой лъже: Борисов или Туск?

Един от двамата се разминава с истината - министър председателят Бойко Борисов или ръководителят на Европейската национална партия Доналд Туск? Днес Борисов се срещна с Туск в Брюксел по време на изключителния Европейския съвет, с цел да разсее съмнението, провокирано от информации, че ръководителят на ЕНП се дистанцира от него поради митингите. На 10 септември брюкселското издание, че Туск е отказал да изрази поддръжка на своя съпартиец Борисов.

След днешната среща Борисов пусна известие: " „ Имате нашата поддръжка “! Това ми сподели президентът на по време на срещата ни в Брюксел. " С други думи, не е правилно, че ми е отказал поддръжка - " Политико " лъже.

След това прибавя: " Двамата сме на мнение, че българското държавно управление реализира значими триумфи както за страната, по този начин и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да подсигуряват стабилно развиване на България. Той ме поздрави за успеха на ГЕРБ на провелите се частични локални избори и съобщи, че постоянните парламентарни избори са методът всеки жител да изрази своето мнение. "

Линкът към страницата на ЕНП, даден от Борисов, обаче води към известие в различен смисъл за същата среща. Там написа: " Откровен диалог с българския министър председател Бойко Борисов през днешния ден. Страната е извървяла дълъг път през неговото време в офиса, само че провокациите остават. Необходими са спомагателни промени във връзка с върховенството на закона, самостоятелната правосъдна система и битката с корупцията - главните ни полезности на ЕНП. И демокрацията в България ще има последната си дума на изборите. "

Нито ред за някаква поддръжка, нито хвалба за триумфите на българското държавно управление, както твърди Борисов. Ако се преведе текстът от дипломатически език на естествен български, се схваща следното. Изразът " прям диалог " нормално значи диалог, при който двете страни са изложили разнообразни позиции и не са постигнали единодушие.

Изречението " Страната (България - б.р.) е извървяла дълъг път през неговото (на Борисов -  б.а.) време в офиса, само че провокациите остават " повтаря съвсем безусловно терминологията в  отчета на Европейската комисия за върховенството на закона в България. Това изречение значи, че Борисов ръководи отдавна, само че " провокациите " (проблемите) са все същите. Смисълът му е тъкмо противоположният на приписаните от Борисов на Туск думи: " Според Туск систематичните партии като имат нужния потенциал, опит и разсъдък да преведат страните си през рецесията. " Ако имаше такива качества, ГЕРБ нямаше да тъпче на място с едни и същи " провокации " 10 години. Това е втората неистина.

Третата е в следното изречение на Борисов: " С Туск обсъдихме и първия Доклад на Европейска комисия за върховенството на закона в целия Европейски Съюз. Той е справедлив и отразява напъните на страната ни за битка с корупцията. България ще извърши всички рекомендации на Венецианската комисия и Европейска комисия за промени в правосъдната система. " Същата тематика в известието на Туск звучи другояче: " Необходими са спомагателни промени (в България - б.р.) във връзка с върховенството на закона, самостоятелната правосъдна система и битката с корупцията - главните ни полезности на ЕНП. "

Следва и четвърта неистина: " Той ме поздрави за успеха на ГЕРБ на провелите се частични локални избори и съобщи, че постоянните парламентарни избори са методът всеки жител да изрази своето мнение. " Смисълът е, че Туск се е оповестил против предварителни избори и надлежно оставка на Борисов, както упорстват протестиращите в България. Само че ръководителят на ЕНП е изрекъл друго:  " И демокрацията в България ще има последната си дума на изборите. " А те могат да бъдат както постоянни, по този начин и предварителни, т.е. Туск не е срещу оставка на Борисов, в случай че волята на българите е да отидат на предварителни избори.

Единственото съвпадане в двата текста е, че Борисов и Тукс са се срещнали. Това не е неистина и се удостоверява от фотосите, които щяха да са задоволителни да удостоверят този факт и без думи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР