Един от документите на Пентагона, изтекли в социалните мрежи, разкрива

...
Един от документите на Пентагона, изтекли в социалните мрежи, разкрива
Коментари Харесай

Изтекъл документ на Пентагона: През февруари България изразила готовност да дари изтребители на Украйна

Един от документите на Пентагона, изтекли в обществените мрежи, разкрива какво Съединени американски щати считат за желанието на някои европейски страни да дарят на Украйна изтребителите, за които тя моли от повече от година, оповестява Си Ен Ен.

Според документа на 23 февруари България е изразила подготвеност да подари своите изтребители МиГ-29. Това е " предизвикателство ", съгласно отчета, тъй като сходна стъпка би оставила страната без бойни самолети, нужни за осъществяване на нейните патрули за защита на въздушното пространство ( " еър полисинг " ), най-малко до доставянето на американски самолети Ф-16. Това обаче може да се случи " минимум след година ", съобщи БНР.

Американски публични лица обявиха, че следствието за приключването на документите е в началния си етап, само че проверяващите не изключват опцията зад него да стоят проруски детайли, отбелязва Ройтерс. Някои от документите наподобява са били изменени по метод, който показва в по-благоприятна светлина съветската позиция. Поне един от тях е маркиран като некласифициран, само че съдържа свръхсекретна информация.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР