Един от членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз

...
Един от членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Михайлов за Величков: Прави кампания срещу хората, с които работи. Няма как да стане!

Един от членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз - Петър Величков, не е бил поканен на съвещанието през днешния ден (11 юни). Според президента Борислав Михайлов, това е изцяло обикновено и е отговор на влизането на Величков в щаба на Димитър Бербатов за идния Конгрес за избор на президент.



" Няма подобен член като него, който да прави акция против хората, с които работи. Той е тук по моя покана, аз го включих в екипа си. Няма право да бъде член подобен, който изнася информацията от съвещанията. Няма по какъв начин да стане! Няма по какъв начин да бъде и тук, и да се готви за Конгрес с неговата компания. Не може да си тук и да критикуваш сътрудниците си, до момента в който си седнал с тях на една маса ", безапелационен беше президентът на БФС.

Снимка: Lap.bg

През април 2021 година Михайлов изненадващо отдръпна оставката си, подадена в края на 2019 година По този беше отсрочен изключителният конгрес за избор на нов президент. Ден преди този ход някогашният национал Димитър Бербатов съобщи, че ще се кандидатира за поста, а в щаба му попадна и Величков, който е част от Изпълкома в последните 2 мандата на Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Решението на президента в началото беше отхвърлено от Агенцията по вписванията, само че по-късно Софийският градски съд реши да го впише на позицията наново.

От международната и европейската футболни централи също желаеха пояснение дали връщането на Михайлов е законно. От централата дадоха отговор, само че Михайлов не пожела да обясни какви са били обясненията.

Снимка: Lap.bg

" Това писмо от ФИФА и УЕФА е информативно и е върнат отговор. Не сте доста забавни с този въпрос. Няма напрежение, нито в УЕФА, нито ФИФА. Президентът се знае кой е. Концентрирайте се върху днешния ден и решението на Изпълкома ", отговори той и добави:

" Миналият път ви споделих, че ще сме отворени. Аз не съм човек на празните приказки. Имаше Изпълком, имаше драматизъм дали да има изпадащи. Аз приказвам, когато има какво да кажа. Всеки има правото да се кандидатира за президент и да си прави акция. Има си правилник, има си ред. Бербатов не ми е таргет на мен. Клубовете желаеха аз да си завърша мандат и това ми е задачата. Ако има нещо, което да кажа, ще го кажа на Конгреса, когато се срещнем с Бербатов. Има Устав. Един месец до Конгрес би трябвало да се разгласят кандидатурите. Все още няма назначен конгрес. Всеки може да се кандидатира и стартира предизборните акция както е за парламент, за президент, а не осем месеца преди този момент. Аз задоволително съм приказвал – 15 години. Ще приказвам най-много пред хората, които ме избират. Не съм човек, който ще основава жълтинии. Само да не не помнят да не прекрачват положителния звук "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР