Един от четиримата заподозрени, арестувани за убийството на словашкия журналист

...
Един от четиримата заподозрени, арестувани за убийството на словашкия журналист
Коментари Харесай

Задържан за убийството на Куциак посочи мултимилионер като поръчител

Един от четиримата обвинени, задържани за убийството на словашкия публицист Ян Куциак, упрекна мултимилионера Мариан Кочнер, че е гарант на закононарушението, заяви нощес всекидневникът " Денник Н ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

55-годишният Кочнер, притежател на няколко компании, е арестуван от юни по дело за подправени записи на заповед, само че против него още не е импортиран обвинителен акт. Журналистът Куциак е разследвал разнопосочните действия на Кочнер.

Човекът, показал мултимилионера за гарант, е Золтан А. - бизнесмен от град Комарно, който е бил медиатор сред Алена Ж., считана от следователите за спонсор на убийството, хипотетичния причинител Томаш С. и водача, който го е возил до мястото на закононарушението - Мирослав М.

Четирима бяха задържани предходната седмица, повдигнати са им обвинявания и са в предварителния арест.

Според " Денник Н ", който се базира на източници, близки до следствието, в показанията си Золтан С. е признал, че Алена Ж. му споделила, че Кочнер е поръчал убийството. В понеделник словашки прокурор заяви, че през февруари Алена Ж. е платила 70 000 евро за убийството.

В тази догадка обаче има неясноти: четиридесетгодишната жена не е била в спор с Куциак и е дължала огромни суми поради неплатени налози. От друга страна, съгласно словашката преса, Алена Ж. е работила като преводачка от италиански за Кочнер, който щял да бъде кръстник на щерка й.

Куциак разследваше връзките сред калабрийската мафия и словашки политици. Убийството на журналиста и годеницата му Мартина Кушнирова, убити в дома им в провинцията, провокира всеобщи демонстрации против словашкото държавно управление и докара до оставката на премиера Роберт Фицо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР