Един от четиримата мъже, арестувани за предполагаем терористичен план за

...
Един от четиримата мъже, арестувани за предполагаем терористичен план за
Коментари Харесай

Освободиха без обвинения единия от предполагаемите атентатори в Австралия

Един от четиримата мъже, задържани за хипотетичен терористичен проект за свалянето на аероплан в Австралия благодарение на неподготвено взривно устройство, е освободен, оповестява ДПА.

50-годишният мъж е освободен нощес, оповестява австралийската федерална полиция в свое изказване. Тримата други мъже остават в ареста след специфични пълномощия, които разрешават на полицията да ги държат в продължение на една седмица.

" Разследване продължава, а спомагателна информация ще бъде предоставена в уместно време ", се споделя в полицейското изказване.

Четирима души бяха задържани по време на антитерористични акции в Сидни в събота. Полицията твърди, че предотвратява скрит план за осъществяване на терористична офанзива в аероплан.

 Полицията прави антитерористична интервенция в покрайнини на Сидни
Полицията прави антитерористична интервенция в покрайнини на Сидни

Предотвратяват проекти за осъществяване на терористични офанзиви в Австралия

Полицията продължава да претърсва пет парцела в Сидни след арестите. Местните медии оповестиха, че хипотетичните терористи възнамерявали да употребяват месомелачка, с цел да прикрият следите на домашно приготвеното взривно устройство, само че полицията не удостоверява детайлите.

Етихад Еъруейс удостоверява, че подкрепя австралийската полиция при следствие на хипотетичен терористичен скрит план.

" Въпросът продължава... Етихад съблюдава напълно ограниченията за нараснала сигурност на летищата в Австралия и следи деликатно обстановката ", се споделя в малко изказване на самолетната компания. Тя не дава никакви други детайлности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР