Един от четиримата живи заподозрени за атентатите в Каталуния -

...
Един от четиримата живи заподозрени за атентатите в Каталуния -
Коментари Харесай

Терористите от Барселона готвели много по-мащабни атаки

Един от четиримата живи обвинени за атентатите в Каталуния - Мохамед Хули Шемлал, призна пред арбитър, че клетката е възнамерявала атентати с по-голям мащаб, съобщи Франс прес, като се базира на източник от съда.

Той е удостоверил пред арбитър изказванията си от ареста. Според тях клетката е подготвяла атентат с още по-голям мащаб от двете набези в Барселона и Камбрилс, при които починаха 15 и бяха ранени над 120 индивида.

21-годишният терорист е бил арестуван в къща в град Алканар, заяви ТАСС, като се базира на в. "Мундо ".

През нощта на 16 против 17 август в постройката отекна гърмеж, при който Шемлал бе ранен. Според него детонацията станала, до момента в който клетката приготвяла бомби за планувания огромен атентат в Барселона.

Нападенията в каталунската столица и град Камбрилс са били осъществени поради неуспеха на първичния проект, който терористите подготвяли няколко месеца.

Прокурорът желае Шемлал да бъде арестуван без право на освобождение под гаранция. Решението на съда ще бъде оповестено, откакто и останалите трима обвинени дадат показания.

Следователите считат Шемлал за основен очевидец, тъй като е единственият, за който е несъмнено, че е обитавал в къщата в Алканар и може да опише какво са правели там терористите, отбелязва Агенция Франс Прес. До през вчерашния ден каталунската полиция не разкриваше самоличността му.

Под отломките на къщата в Алканар полицията откри 120 газови бутилки и следи от субстанции, употребявани за производството на триацетонов трипероксид - взривно вещество, желано от групировката "Ислямска страна ", която пое отговорност за атентатите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР