Един от българските представители в категория до 81 кг Благой

...
Един от българските представители в категория до 81 кг Благой
Коментари Харесай

Благой Найденов започна Странджа с победа

Един от българските представители в категория до 81 кг Благой Найденов стартира по най-хубавия метод присъединяване си на интернационалния боксов шампионат "Странджа " в столичната зала "София ". Найденов завоюва с 3-2 съдийски гласа (29-28, 29-28, 29-28, 28-29, 28-29) против коравия украинец Степан Хрекул в последния дуел на наш съотечественик за дебютния ден от конкуренцията.

Битката бе динамична и не разочарова феновете, като Найденов стартира доста мощно и контролираше съвсем напълно първия рунд с точния си водещ ляв прав. Дясното му кроше също влизаше чудесно в приложимост, като противникът му бе разкървавен в края на лявата вежда. Втората част обаче бе по-добра за украинеца, като Найденов можеше повече да се движи и да не се открива толкоз за ударите на съперника. Третата част бе решаваща за крайния излаз от конфликта и в нея Найденов възвърне контрола над размените и бе доста по-точен с лявата си ръка, като контрираше безмилостно набезите на Хракул.

В последна сметка множеството съдии са били задоволително задоволени от работата на българина, с цел да му присъдят успеха. Найденов във втория кръг ще се изправи против представителя на Швеция Лиридон Нуха на 16 февруари в утринната сесия, започваща от 11:00 часа. При нов триумф той ще играе четвъртфинал на 17-и, още веднъж в утринната порция конфликти.

Другият ни българин в категорията Пламен Петков стартира акцията си напряко от втори кръг против швейцареца Уке Смайли на 16 февруари сутринта.
Четирима ще създадат дебют в мъжкия ни отбор за „ Странджа “ – Венсан Киркоров и Иват Атанасов (до 64 кг), както и Рами Киуан и Кристиан Николов (75).

Кубинският треньор на мъжете Жоел-Солер Арате разкри преди началото на шампионата, че боксьорите са стигали до 10 000 удара дневно, а след лагера са правили специфични проучвания, където трябвало да вършат 130 удари с гири за 30 секунди. Според Арате, тази нова система на тренировки ще помогне за потреблението на повече серии от удари по време на мач. Наставникът е считан за модернист в тренировките, като още с идването си в националния в края на 2015 година искаше от боксьорите да играят хоро.

"Странджа " ще се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала "София ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР