Един от анонимните свидетели по преписката срещу Борислав Сарафов е

...
Един от анонимните свидетели по преписката срещу Борислав Сарафов е
Коментари Харесай

Заплашват анонимен свидетел по преписка срещу Борислав Сарафов

Един от анонимните очевидци по преписката против Борислав Сарафов е получил заплашително писмо. За това алармират от Антикорупционният фонд (АКФ). Писмото е получено писмо до момента в който материалите са се намирали във Върховния касационен съд (ВКС).

Експертът от АКФ Андрей Янкулов показва, че администрирането на материалните доказателства и секретни материали в този случай е следващото притеснително събитие към следствията на хипотетичните незаконни мрежи на Петьо Петров - Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса за престъпно въздействие в правораздаването.

През юни 2023 година СРП е изпратила на Върховен касационен съд материали от досъдебно произвеждане 164/2023 година на ГДБОП, прокурорска кореспонденция 26636/2023 година на СРП, формирана за следствие на незаконна предприемчивост на Петьо Петров - Еврото, в границите на което се събират доказателства, касаещи и Борислав Сарафов.

Във Върховен касационен съд е формирана съответна кореспонденция от компетентността на специфичния прокурор, проверяващ основния прокурор и неговите заместници. По признатия през предходната година механизъм за без значение следствие на основния прокурор и неговите заместници Върховен касационен съд би следвало да управлява към специфичния прокурор получените сигнали за вероятно осъществени от посочените лица закононарушения.
 Първото следствие на аd hoc прокурора не откри данни за закононарушение
Първото следствие на аd hoc прокурора не откри данни за закононарушение

То бе по сигнал против и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов

От АКФ разясняват, че наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) Йордан Петров е изискал всички материали по делото против Петьо Петров от Върховен касационен съд с претекста, че неналичието им пречи за изясняване на обективната истина по ръководеното от него следствие. Веществените доказателства и секретните материали са изпратени на СГП с претекста, че все още липсва назначен специфичен прокурор, а материалите не съдържат доказателства, касаещи единствено Борислав Сарафов.

Антикорупционният фонд сигнализира, че малко по-късно един от предпазените очевидци по наказателното произвеждане е получил заплашително писмо. Лицето показва, че самоличността му е била разкрита, като той е отправил питане до разнообразни институции по какъв начин се е стигнало до това откриване.

Запитването на очевидеца задвижва инспекция на обработването на класифицираните материали във Върховен касационен съд, която заключава, че единственото лице, което се е запознавало със наличието им, е бил прокурор Йордан Петров от СГП, означават от АКФ. Според Андрей Янкулов доказателствени материали би трябвало да са само от компетентността на специфичния ad hoc прокурор.

В СГП материалите попадат във фактическата власт на прокурор от елементарната прокурорска подчиненост, за който не са налице експлицитните гаранции за самостоятелност от засегнатото в доказателствените материали лице - основен или зам.-главен прокурор, каквито гаранции са законово написани за специфичния прокурор. Това повдига въпроса за риска от евентуално разстройване на допустимо следствие против и.ф. основния прокурор, под неофициалния надзор на който касаещите го доказателства биват върнати, показват от АКФ.
 Ad hoc прокурорът Талева ревизира обвързван ли е Сарафов с
Ad hoc прокурорът Талева ревизира обвързван ли е Сарафов с " Осемте джуджета "

При Даниела Талева има още няколко сигнала против Борислав Сарафов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР