Един необичаен проект се завръща с третия си сезон още

...
Един необичаен проект се завръща с третия си сезон още
Коментари Харесай

100 кила в трио с оперното сопрано Пламена Гиргинова и пианиста и композитор Мария Каракушева

Един необикновен план се завръща с третия си сезон още по-провокиращ и трогателен.

Композиторът и типичен пианист Мариа Каракушева и оперното сопрано Пламена Гиргинова са приготвили нова порция от популярни поп- и рок-парчета, поднесени в типичен жанр и изпяти като оперни арии. Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Queen, Nirvana, Lady Gaga, Coldplay. Radiohead, Lenny Kravitz, David Bowie и други поп-икони, дискретно, с финес и леко подбутване се пробват да измесят Тоска и Мадам Бътърфлай от светлините на рампата.

Проектът на Мария и Пламена към този момент в два сезона съумя да събере стотици правилни почитатели и продължава безапелационно да потвърждава, че за същински красивата музика в действителност няма значение жанра, в който се показва. Grace on Air е удивителна опция да подновите любовта си към някои от безконечните части, виждайки и чувайки ги по напълно нов метод. А и Станислав Йежи Лец твърди, че „ операта е безконечна, тъй като не съществува чак толкоз неуместно нещо, което да не може да бъде изпято ”.

Класическата интерпретация на поп-опуси като Come as you are (Nirvana), Paradise (Coldplay), Creep (Radiohead), Life on Mars (David Bowie), Bohemian Rhapsody (Queen), Strangelove (Depeche Mode) са артистично доказателство на обстоятелството, че същински гениалните музиканти, основават произведения разпознаваеми и използвани във всеки театрален род. Grace on Air е извънреден театър, където всичко е във въздуха, създавайки приказност от глас и музикални тълкования. Публиката също.

ГОСТ ИЗПЪЛНИТЕЛ – много неочкавано, само че.... СТО КИЛА! Концертът е в две елементи, стартира от 21.00 часа на 4 октомври 2017 и обилно употребява всички аудио-визуални благоприятни условия на Sofia Live Club.

Мария Каракушева е концертиращ пианист с доста национални и интернационалните награди, основател на авторска съвременна класическа музика. Свири от 8 годишна и има голям брой награди от национални и интернационалните клавирни състезания. Известна е и с пробните си търсения в Classic In The House и Classic In The Jazz, където – също като в Grace ok air открива нови пространства за конвергенция сред класическата музика и известните аудио-изкуства.

През 2017-а година на огромен интерес се радва планът й с Мария Силвестър „ Концерт за две Марии и едно пиано ” , който съзаде необичаен нов род – комбиниране на класическа музика с класическа стенд ъп комедия. Повече за Мария Каракушева може да видите на www.karakusheva.com

Пламена Гиргинова също пее от дребна и като солистка на детския радиохор има голям брой интернационалните турнета. Сама тя е притежател на ред национални и международни награди за млади оперни гении. Има функции в опери на Моцарт, Пучини, Равел и други, на сцената на националния оперен спектакъл и на интернационалните подиуми.

През 2016-а необикновен интерес провокира присъединяване й в плана „ Operville ” на Иво Димчев , с който изнасят мини турне в Брюксел, Амстердам, Виена, Цюрих, Берлин, Франкфурт и Париж. Пламена е известна и на DJ-сцената, като един от уредниците и създателите на извънредно известните Shame-партита.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР