Един мистериозен извор във Франция съществува, обвит в тайни и

...
Един мистериозен извор във Франция съществува, обвит в тайни и
Коментари Харесай

Жертва след жертва в мистериозен извор, криещ зловещи тайни и легенди СНИМКИ

Един тайнствен извор във Франция съществува, обгърнат в секрети и митове за изчезнали хора. Той се споделя The Fosse Dionne и се намира в град Тонаре. Водите му се тюркоазени, а загадката от кое място извират търси разрешаването си още от Средновековието, написа bg-voice.com

Всички поданици на града знаят злокобната история на мистериозния извор – че всеки, опитал се да открие от кое място извират водите на The Fosse Dionne, умира.

Сега нова експедиция от водолази ще се опита да стигне там, където никой в никакъв случай не е бил преди, споделя BBС. Дали ще съумеят да разгадаят тайната на извора?

Изворът е античен колкото самото човечество.

Мистериозен град с ненапълно незнайни животни бе открит в джунглата

„ Не знаем какъв е източникът му, тъй като всеки, който е слизал до дъното му, не се е върнал, с цел да ни даде информация, какво има там “, споделя Доминик Агюлар, кмет на Тенере.

331 литра вода всяка секунда се вливат в The Fosse Dionne. По думите на Агюлар, изворът е доста значим за града й, защото се трансформира всеки ден, съгласно времето, небето и притокът на вода.

„ Цветовете му варират от синьо до зелено, даже кафяво “, споделя тя.

През Средновековието изворът е употребен като пералня от дамите в града. От тяхната уста тръгвала мълвата, че един ден свещеникът трябвало да пристигна, с цел да прогони рисково творение от водите. В църквата наоколо има неповторим предмет, който способства към легендата.

„ Статуята тук е формирана от два детайла – свещеникът на църквата и известният базилиск. Монахът пристигнал тук през 635 година. Работата му била да прочисти The Fosse Dionne “, споделя историкът Пиер Милат.

Мистериозно създание дебне и обезглавява хора в Канада! Долината с трупове, от която ще ви побият тръпки

През 1974 година двама души се гмуркат, с цел да ревизират от кое място идва този необикновен приток на вода. Но нещо се случва и двамата умират. През 1996 година се организира и последното гмуркане в The Fosse Dionne. То също приключва съдбовно.

От тогава влизането в извора е неразрешено. Когато Доминик Агюлар става кмет на града през 2014 година, взема решение да разреши още едно гмуркане.
Заедно с водолаза Пиер-Ерик Дизейн те разчистват The Fosse Dionne, вършат доста изследвания и основават техническа схема на гмуркането.
„ На 79 метра достигаш „ непознатата зона “. Дотам всяка една извивка на извора е добре картографирана.

Чувствах се доста благополучен да съм там. Помислих си: „ Светлината в никакъв случай не е достигала дотук. Аз съм първият човек, който вижда това. Забелязах, че галерията продължава и напред и не е блокирана по никакъв метод. Това дава вяра за бъдещето “, споделя Пиер-Ерик Дизейн пред BBC.

Ала и той не съумява да разбере от кое място идва водата, която зарежда мистериозния извор. По думите му надали скоро някой ще успее да разгадае загадката.

Водолазът стига 9 метра по-навътре в The Fosse Dionne и се връща. Твърди, че галериите и проходите на извора не са лесни за прекосяване и изправят пред краен лимит човешките и софтуерните ни благоприятни условия.

Какво има оттатък към този момент позната зона?!

Мистерията остава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР