Един мъж загина при атака на украински безпилотен апарат в

...
Един мъж загина при атака на украински безпилотен апарат в
Коментари Харесай

Украински дрон се вряза в жилищна сграда в Белгород, има загинал и ранени

Един мъж почина при офанзива на украински безпилотен уред в Белгород, а двама души са потърпевши, заяви в канала си в " Телеграм "  областният губернатор Вячеслав Гладков, представен от ТАСС.

" Белгород беше подложен на офанзива от ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) благодарение на БПЛА (безпилотен летателен апарат) от самолетен вид. Дронът се вряза в многофамилна постройка. В резултат на гърмежа, за огромно страдание, почина мъж. Пострадали са двама души ", написа той.

Според губернатора брачната половинка на починалия е с черепно-мозъчна контузия, рани по лицето и незадълбочено изгаряне на бедрото, отбелязва Българска телеграфна агенция. Екип на незабавна помощ я е откарал в регионалната болница. Още един жител на изумената постройка самичък е потърсил здравна помощ в градската болница. Той е ранен от осколки в региона на таза. " На двамата потърпевши се оказва нужната здравна помощ ", добави Гладков.

По предварителна информация са потрошени прозорците и балконите на пет жилището. Има вреди и по лек автомобил, паркиран пред постройката. " На място работят оперативните служби. Очаква се идването на специалисти по гърмежите от Министерството на защитата на РФ (Руската федерация), след което управляващите ще стартират огледи на жилищата и ще изготвят първични отчети за вредите ", добави губернаторът.

Днес обстрел откъм Украйна имаше и по село Запесоче в Погарския регион на Брянска област, вследствие на което бяха нанесени вреди на жилищна постройка, автомобил и селскостопанска техника. Няма потърпевши при нападението, посочи губернаторът на региона Александър Богомаз в своя канал в " Телеграм ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР