Един играч в петролния бизнес също е замесен в конфликта

...
Един играч в петролния бизнес също е замесен в конфликта
Коментари Харесай

Евентуални санкции от САЩ върху Иран биха повлияли на цените на горивата

„ Един състезател в петролния бизнес също е забъркан в спора в Близкия изток и то директно - приказваме за Иран. Евентуални наказания от страна на Съединени американски щати върху Иран биха повлияли на цените на горивата. Това е главният риск, който се дискутира сега. „ Хамас “ и горещата фаза на спора няма да повлияят директно на международната стопанска система. Потенциалните резултати могат да дойдат от наказания против Иран “.

Това разяснява някогашният зам.-министър на стопанската система Никола Янков.

Според него различен риск е несигурността на пазарите и оттова отлагането на огромни капиталови решения.

„ Тоест закъснение на икономическата интензивност и евакуиране на пари от категориите активи, които се дефинират като рискови. Може да има и усложнения с логистиката за превоза на съществени горива в този район. Възможно е да има отражение на цените на природния газ и петрол на международните пазари. Това от своя страна ще поддържа относително висока или над цените на централните банки инфлация “, сподели още той в ефира на bTV.

„ Ако в действителност транспортните коридори бъдат блокирани, цените ще изхвърчат в Космоса. Но да се надяваме, че до тази обстановка няма да се доближи. Има и някои дейности, които могат да се извършат, в случай че стане по този начин. Да се набират доставки от други места в региона “, счита Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Експертите предвиждат и допустимо нарастване на цените на съществени артикули в магазините. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР