Един и същи сценарий почти винаги сме гледали – чака

...
Един и същи сценарий почти винаги сме гледали – чака
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието: Има превишаване на правомощията на полицаи на протеста срещу БФС

„ Един и същи сюжет съвсем постоянно сме гледали – чака се да ескалира напрежението, което става мотив за разпространяване на митинга и след това в дребните улички и на мрачно стартират избрани непозволени дейности от страна на органите на реда ”. Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов пред Нова телевизия По думите му би трябвало да има самостоятелна инспекция на митинга от 16 ноември пред Националния стадион.
Прочетете още
„ Ясно е, че има превишаване на пълномощията на обособени чиновници и на Министерство на вътрешните работи, належащо е цялостно, всестранно, обективно следствие, което не е просто вътрешно следствие от звената на Министерство на вътрешните работи, а от прокуратурата, с цел да имаме самостоятелност ”, съобщи Славов. Според него е проблем, че се разчита на вътрешните механизми в системата на Министерство на вътрешните работи да доведат до очистителен резултат. „ Част от фрагментите приказват даже за закононарушение ”, съобщи министърът.

„ Видяхме случаи на хора, които към този момент са обезвредени, с белезници на земята, връщат се служителите на реда и стартират пердах с палките. Това е закононарушение, не просто административно нарушаване ”, съобщи Славов. Той прикани да се стигне до корените на злоупотребата с власт – да е ясно дали става дума за напрежение, липса на психическа поддръжка за чиновниците на реда или за неупражнен надзор.

Министърът дефинира декември като основен за правосъдната промяна. „ В началото на декември би трябвало да бъде подложен на ново гласоподаване планът за промени в Конституцията и в границите на идващите седмици дефинитивно да бъде признат. Паралелно в Министерство на правосъдието работим по новия Закон за правосъдната власт, който да вкара на законово равнище промените в Конституцията. След неговото приемане ще забележим и смяната в органите ”, разяснява Славов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР