Един-единствен президент на САЩ напуска поста преди изтичане на мандата.

...
Един-единствен президент на САЩ напуска поста преди изтичане на мандата.
Коментари Харесай

Дълбокото гърло или как порно свали Хитрия Дики

Един-единствен президент на Съединени американски щати напуща поста преди приключване на мандата. Той се споделя Ричард Никсън и това е станало на 8 август 1974 година

"Когато часовниците във Вашингтон удряха 12-тия час, от прозореца на спалнята в Южното крило на Белия дом излизаше червеноока гад с човешки крайници и глава на хиена, скача от височина 25 метра на ливадата. Това творение стои известно време, само и единствено да удуши кучето. Съществото изчезва в нощната тъма и потегля към "Уотъргейт ", по този начин разказва 37-мия американски държавен на Съединени американски щати създателят на книга "Големият лов на акули ", Хънтър Томпсън, когато страната се тресе от най-големия скандал в съвсем 200-годишната си история.



Ричард Никсън

Никсън е измежду най-оспорваните стопани на Белия дом. Той е бил първият републиканец, определен след убийството на демократа Джон Ф. Кенеди на 23 ноември 1963 година На Хитрия Дики (прякор на Никсън, даден му поради множеството увъртания в политически живот) са му приписвали гибелта на хилядите американци във Виетнам. Той също е бил считан за индивида, издал заповеди за потушаването на митинги на студентите и чернокожите, обхванали Съединени американски щати.

На фона на динамичните събития в страната и в света е протичала акцията за президент през 1972 година Срещу Никсън се изправя неугледният претендент Джордж Макгаврън, който обаче остава без поддръжката на авторитетния и до през днешния ден клан Кенеди.

Мръсни номера

Един от методите на предизборната битка е бил подслушването на конкуренцията. Много политиците са били наясно с порочната процедура. Кандидатът на Демократическата партия даже по време на вътрешните избори е заповядал на своите подчинени да ревизират за скрити устройства. Всички електрически контакти и люкове са били херметично затваряни, на всички места където Макгавърн е отсядал.

За страдание, страховете на кандидата-демократа се оправдали и дребното камъче, което е катурнало най-могъщия човек в света, не закъсняло. На 17 юни 1972 година полицията е арестувала няколко души в хотелския комплекс "Уотъргейт " (в превод от британски "Водна врата "), в столицата на Съединени американски щати - Вашингтон, където е бил предизборният щаб на опозицията на Никсън. Задържането на петимата не е провокирало необикновен медиен интерес и през ноември 1972 година ФБР, не е придавало публичност на случая и Никсън е спечелил вота за държавен глава.

Бурята идва

През януари 1973 година Тогава е почнал процесът против задържаните. И до ден-днешен не е ясно дали нарушителите са работили по инструкции на столичанина на Белия дом. Но самият факт, че те са шпионирали опозицията към този момент е бил задоволителен публичното мнение да се надигне против Никсън. Медиите и следствието се хващат за всичко и абсурдът към този момент е бил огромен. На фона на следствието се откриват всевъзможни нарушавания. Оказало се е, че първият човек на Америка е укрил налози в изключително огромни размери.

Заради множеството обстоятелства и догадки съдът е издал невиждано решение - следователите да получат достъп до всички записи на диалозите, водени в Овалния кабинет. В един от тях се чува по какъв начин президентът назовава аферата "Уотъргейт "

Горещ картоф

Обнародването на думите на Никсън е станало мотив той да се отдръпна от поста. На 8 август 1974 година в писмо до държавния секретар Хенри Кисинджър президентът афишира решението си за оставка.

Дълбокото гърло

Медиите са наливали масло в огъня, на който се е пекъл Хитрия Дики. Публикациите са били в някои случаи граничещи със спекулациите, само че огромна част са били получени от първа ръка. Журналистите от в. Вашингтон пост са имали осведомител във ФБР, с кодовото име Дълбокото гърло. Прякорът на служителя на силовото ведомство е бил даден с помощта на порнофилм.

Лентата е измежду пионерите в актуалната продукция за възрастни. Сюжетът се върти към това по какъв начин жена не може получи оргазъм при естествен сексуален контакт и след посещаване при експерт се открива, че може да получава наслаждение само и единствено благодарение на орален

Секс

Защо обаче информаторът на публицистите е бил кръстен на кино лентата за възрастни, остава, а може би, и ще остане загадка. Истинското име на служителя, снасял данните на следствието, също би останало обгърнато в тайнственост, в случай че той самият не е проговорил в края на май 2005 година за своето дело. Признанието на Марк Фелт, който по време на абсурда е бил вторият човек във ФБР, е разбунило духовете съвсем със същата мощ, с която и изявленията 30 години по-рано. Реакциите са били

От Осанна до Разпни го

Едни го възвеличавали като народен воин, разкрил порочните практики на Никсън, а други за го считали за изменник №1. Спорът продължава съвсем до края на 2008 година Дълбокото гърло си отива от този свят на 19 декември същата година на 95.



Марк Фелт

"Уотъргейт " не е единственият, първият или последният скандал нито в Съединени американски щати, нито някоя друга точка по света. Той обаче оставя трайна следа в историята. В продължение на повече над четири десетилетия съвсем към всяка една спекулация на Земята се долепва "Гейт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР