Един ден в края на 60-те години. Журналистът от Тайм“

...
Един ден в края на 60-те години. Журналистът от Тайм“
Коментари Харесай

Преди 42 години ни напусна Кралят на рокендрола

Един ден в края на 60-те години. Журналистът от „ Тайм “ Ричард Клърман приказва с Ленърд Бърнстейн, именития композитор и диригент на Нюйоркската филхармония. Елвис Пресли - споделя Бърнстейн - е най-голямата културна мощ на 20-ти век. Изненадан, Клърман пита: - Ами Пикасо? - Не, това е Елвис - упорства Бърнстейн. Той донесе темп на всичко и промени всичко - музика, език, облекла, въобще нова обществена гражданска война ".


42 години след гибелта на Пресли на 16 август 1977 година, в спалнята на горния етаж в „ Грейсленд “, имението му в Мемфис, революцията, която Бърнстейн напомни, продължава да се разпростира.

С почти 1 милиард продадени албума, това е най-успешно продаваният солов музикален реализатор на всички времена. През 2016 година е бил четвъртата най-печеливша звезда в Съединени американски щати, а преди него са единствено Майкъл Джексън (който в миналото имаше връзка с дъщерята на Пресли), карикатуристът Чарлс Шулц и голф играчът Арнолд Палмър.

Животът на артиста е нещо като американска покруса - гений с епични пропорции, пресечен поради тежестта на благосъстоянието и славата.

Шон Клъш, който извършва песните на тогавашната звезда, ще бъде този месец в „ Грейсленд “ за годишнината от гибелта на Краля:

" Смятам, че Елвис остава все по този начин известен даже 41 години след гибелта си, основно частично заради индивида, който е бил. Хората го обичат освен за неговия гений, само че и тъй като е бил популярен, преклонен, благ човек, обичал е Бог, обичаше родителите си, обичаше страната си ".

И страната му го обичаше - поради гласа му, поради духа му и тъй като видя в него и положителното, и неприятното, какво беше и какво се надяваше да бъде.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР