Един човек е убит, а двама са ранени при нападение

...
Един човек е убит, а двама са ранени при нападение
Коментари Харесай

Един убит и двама ранени при нападение с нож в Париж

Един човек е погубен, а двама са ранени при нахлуване с нож в Париж. Мъжът е атакувал минувачи на крайбрежния бул. на Сена, близо до Айфеловата кула, малко след 21:00 часа локално време.

Извършителят е арестуван. Загиналият е немски екскурзиант, а потърпевшите са двама - чужденец и французин. Нападателят е прочут на управляващите и към този момент е бил съден през 2016 година При офанзивата той крещял " Аллах акбар ", а пред служителите на реда декларирал, че е смутен от обстановката в Газа.

Френската прокуратура по антитероризъм е сезирана по случая. Инцидентът се случва 8 месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е хазаин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света.

" Това, което знаем за нападателя е, че е роден във Франция през 1997 година Известен е на министерството на правораздаването, осъждан е на 4 години затвор за друго закононарушение. Казал е, че е смутен от протичащото се в Газа, че Франция е съизвършител на това, което прави Израел и че доста мюсюлмани умират ", съобщи Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР