Един черешов пай, няколко ястия и добротата на Ноа му

...
Един черешов пай, няколко ястия и добротата на Ноа му
Коментари Харесай

Вдовец ежедневно почиства двора на по-възрастната съседка, която е на легло, но един ден не я намира вътре

Един черешов къс, няколко ястия и добротата на Ноа му помогнаха да се сприятели със остарялата си съседка, госпожа Гарнър, която му беше доста признателна, че всекидневно почистваше двора ѝ с лопата. Но един ден тя мистериозно изчезва и той открива в двора й безлюдна табела “ПРОДАВАМ ”.

Докато Ноа седеше на кухненската маса в новия си дом, не можеше да не се запита по какъв начин животът му е взел чудноват поврат през последните няколко месеца. Преди шест месеца той изгубил брачната половинка си от рак и приел ролята на уединен татко.

Крис, Тим и Хари бяха тихи, послушни деца, само че Ноа се опитваше да балансира сред родителството и работата. Той беше преподавател и един ден получи предложение за работа от малко учебно заведение в далечен регион. Работното време било по-малко, а заплащането не било огромно, само че Ноа приел, надявайки се да откри по-добър баланс в живота.

“Предполагам, че не всичко е било неприятно ”, сподели си той, когато на вратата се позвъни. Когато отвори вратата, откри на прага й стара жена. В ръцете си държеше черешов къс, а когато го видя, на устните ѝ се появи дребна усмивка…

 Pexels

“Здравей, млади дребосъче! ” – сподели тя радостно. “Аз съм госпожа Гарнър и пребивавам в съседство с вас. Виждаш ли, хубаво е да имаш нови другари, по тази причина взех решение да те посетя. Ето, това е за теб и твоите дребни деца – добави тя, като протегна пая.

“О, това е в действителност благо от ваша страна – сподели Ноа срамежливо и го одобри. “Аз съм Ноа, апропо. Благодаря за пая. Искаш ли да пиеш чай? ”

“С наслаждение, благодаря ти ”, сподели тя и се усмихна.

Всички ние сме свързани с връзките на човечеството и се нуждаем един от различен.

И по този начин, Ной ѝ сервира чай и бисквити и ѝ сподели, че се е преместил в нова къща след гибелта на брачната половинка си.

“Сигурно ви е мъчно – извини се госпожа Гарнър. “Но тази опция за работа звучи добре. Радвам се, че я приемаш. ”

“Благодаря ”, сподели Ноа. “Малко е самотно тук. Не познавам никого, а децата ми… не се усещам в сигурност да ги оставям сами. ”

 Pexels

“О, скъпа, тогава можеш да се възползваш от помощта! ” посъветва госпожа Гарнър. “Живея сама и нямам никого. Какво ще кажеш да ти оказа помощ? ”

“Благодаря, но… сигурен ли си? Не желая да те товаря. ”

“Винаги! Винаги съм щастлива да оказа помощ – отвърна госпожа Гарнър.

“Като стана дума за това ”, Ноа направи пауза. “Забелязах, че дворът ви има потребност от разчистване с лопата… Преместих се тук преди седмица и виждам, че нямате помощници. Какво ще кажете да го почистя вместо вас? ”

“О! ” – засмя се тя. “Аз съм остаряла птица, скъпи, и нямам потребност от това ”.

“Моля те ”, настоя той. “Искам да го направя за теб. ”

“Е, щом настояваш, значи всичко е наред. Благодаря ти, Ноа. ”

Така Ноа почнал да копае всеки ден двора на госпожа Гарнър и скоро те станали положителни другари. Той знаеше, че тя е нежна и самотна и има потребност от помощ, по тази причина постоянно я посещаваше и ѝ помагаше.

 Pexels

Една заран Ноа закъснява с разчистването на снега и госпожа Гарнър си чупи бедрото, откакто се подхлъзва на леда. Той незабавно набрал номер 911 и останал до нея, до момента в който дойдат парамедиците.

За страдание госпожа Гарнър била прикована към леглото и не можела да се движи. Ноа и неговите трима дребни супергерои се грижеха за старата дама, носеха ѝ топла храна и слушаха прелестните ѝ истории.

Ноа също по този начин научи госпожа Гарнър да върви още веднъж, надявайки се да я стимулира да стане от леглото и да излезе от къщата. Понякога той се чудеше за какво в дома ѝ няма фамилни фотоси и един път се опита да я попита за това, само че тя се разплака и той не я попита нищо повече.

Един ден Ноа се отби в дома ѝ за вечеря и остана заинтригуван, когато тя го помоли да спре да ѝ оказва помощ.

“Нямам потребност да ми копаеш алеята и не имам намерение да излизам от къщата, Ноа ”, сподели тя.

“Добре ли сте, госпожо Гарнър? ” – попита той комплициран. “Притеснява ли ви нещо? ”

“О, какво би тормозило една остаряла дама като мен? Аз просто желая да остана в къщата си и не желая да съм в тежест. ”

 Pexels

“Вие не сте задължение, госпожо Гарнър – нежно изясни Ноа. “Щастлив съм да ви оказа помощ, тъкмо както вие ми помагате с моите деца. И целият ни труд ще отиде на вятъра, в случай че не започнете да ходите още веднъж! Искам да ви оказа помощ. ”

Със сълзи на очи госпожа Гарнър сподели: “Ти имаш прелестно сърце, скъпи. Благодаря ти за всичко, което правиш за мен. ”

“Няма проблем, госпожо Гарнър. Аз просто ви връщам услугата ”, сподели Ноа на старата жена през този ден.

Не знаеше, че след седмица тя ще си отиде и той ще откри в двора ѝ табела “ЗА ПРОДАН ”.

Тази заран Ноа се изненада, когато не я откри у дома. Той имаше авариен ключ, тъй че можеше да влезе в къщата на госпожа Гарнър. Изведнъж той видя един млад мъж да наднича в двора.

“Да? ” – извика Ноа от предната веранда. “Имаш ли потребност от нещо? ”

Мъжът се напрегна. “Ами, кой сте вие? ” – попита той.

 Pexels

“Аз съм комшия на притежателя – показа се Ной. “А вие сте… ”

“Аз съм Петър ”, сподели мъжът. “Всъщност съм неин наследник. Просто ревизирах каква работа е нужна тук, преди къщата да бъде продадена… ”

Питър сподели на Ноа, че е преместил госпожа Гарнър в старешки дом и афишира къщата ѝ за продажба.

Ноа го попита за адреса на старческия дом и за какво в никакъв случай не я е посещавал, а Питър сподели: “Миналата седмица се реалокирах тук поради една опция за работа, а жена ми и децата ми имат потребност от мен… Мама в последно време се нуждае от доста помощ; знаеш какво имам поради, нали? Не мога да бъда до нея, защото имам лично семейство, по тази причина я реалокирах в дом за възрастни хора ”.

Ноа се почувства зле, че синът на госпожа Гарнър не се интересува от нея, и внезапно си спомни какъв брой депресирана беше преди седмица. Когато я посетил, тя се разплакала в раменете му, обяснявайки какъв брой самотна се усеща, откакто брачният партньор ѝ умрял и Питър се изнесъл.

 Pexels

Ноа упорства тя да се реалокира при него и децата му, само че тя отхвърля, заявявайки, че не желае да го тормози. Но когато на идващия ден той се върнал с децата си и още веднъж се опитал да я убеди, тя не могла да откаже.

“Вие бяхте семейство за нас, госпожо Грейнър ”, сподели ѝ Ноа. “И ние в никакъв случай не сме ви считали за отговорност. С наслаждение бихме ви приели вкъщи! ”

И по този начин, до момента в който тя беше отхвърлена от сина си, Ной и децата му дадоха любящ дом на госпожа Грейнър. А Питър скоро вкуси от личното си лекарство.

Когато Ной отишъл да вземе децата си от учебно заведение, той срещнал Питър пред кабинета на шефа и научил, че дъщерята на Питър се държи доста неуважително с учителите и другите старци.

“Е, децата вършат това, което виждат ”, сподели му ядосано Ной, до момента в който си тръгваше с децата, а Петър се смути от стореното. Няколко дни по-късно той се появи на верандата на Ной и се извини на госпожа Гарнър, че не е бил добър наследник.

С времето Питър се промени към по-добро и в този момент постоянно ревизира госпожа Гарнър.

 Pexels
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР