Един биткойн и японска капсула на мечтите – това е

...
Един биткойн и японска капсула на мечтите – това е
Коментари Харесай

Един биткойн и капсула на мечтите: Какво още ще достави на Луната ракетата „Вулкан“?

Един биткойн и японска капсула на фантазиите – това е част от товара на ракетата „ Вулкан “ , която излетя от Флорида в ранните часове на деня. Тя има за цел да изпрати на Луната роботизирания галактически транспортен съд „ Перегрим - 1 “, написа в. „ Ню Йорк Таймс “.

За пръв път от 1972 година американците се завръщат на Луната след проучвателните задачи на „ Аполо “ през 60-те и 70-те години на предишния век. Ракетата „ Вулкан “ и апаратурата на нея са на частна компания – те са проектирани и издигнати от компанията за галактическа роботика Astrobotic.

На борда ѝ има роботизиран спускаем уред, който носи техника

„ Перегрин - 1 “ носи на борда си пет научни модула, които ще събират и ще изпращат данни към НАСА. Освен тях обаче тя придвижва и надалеч по-нестандартни „ товари “ – като да вземем за пример една биткойн монета, както и японска капсула на фантазиите, съдържаща посланията на 185 872 деца от цялостен ​​свят.

Освен спускаемия уред „ Перегрим - 1 “ ракетата носи към Луната и ДНК на няколко души, в това число на актьорите Джеймс Духан, Дефорест Кели и Нишел Никълс, които са част от сериала „ Стар Трек “.

България остава на челните места по произвеждане на галактическа храна

Ракетата „ Вулкан “ е разработвана в продължение на едно десетилетие, с цел да размени „ Атлас V “ на ULA, както и да се конкурира с „ Фалкон – 9 “ на SpaceX.

„ Много съм разчувствуван. Толкова се гордея с този тим. Боже мой, това бяха години на твърдоглав труд. Това е необикновено – да се завърнем на Луната . Чувството е мъчно за разказване “, съобщи основният изпълнителен шеф на ULA Тори Бруно.

Американският уред би трябвало да кацне на 25 януари 2024 година

Той споделя също по този начин, че ULA са единственият екип на пазара, който може да достави това, от което се нуждаят Съединени американски щати. Предстои новата ракетната система да бъде сертифицирана за носенето на потребни товари, свързани с националната сигурност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР