Един автомобил завърна една от най-старите компании към съществуването ѝ

...
Един автомобил завърна една от най-старите компании към съществуването ѝ
Коментари Харесай

Колко рядко може да бъде едно Bugatti?

Един автомобил завърна една от най-старите компании към съществуването ѝ и сподели на света нов предел за превъзмогване. Bugatti Veyron бе машината събудила компанията след краха през 95-та година. Но преди него има една кола, която персонално ни подхожда доста повече - EB110. Може би поради доста лимитираното произвеждане от 139 автомобила, може би пък, поради паметния дизайн на 90-те години.



В тази дребна численост се събира и лимитираната и най-потентна версия наречена Super Sport, а тя самата е от единствено пет машини и една от тях се продава в Лондон от Joe Macari Performance Cars. EB110 SS разполага с 3.5-литров V12 мотор и също употребява четири турбокомпресора, като той доставя мощ от 604 конски сили към четирите колела. Ускорението от 0 до 100 се случва за 3.2 секунди, което е доста бързо даже и за сегашните стандарти, като и оптималната скорост от 348 км/ч също е впечатляваща.



Автомобилът има изминати единствено 1690 километра, което съвсем не го разграничава от нов и това е повода за цената от 1.15 милиона $. Със сигурност има доста почитатели по света, които биха се наместили в този червен интериор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР