Еди Пенев се класира за финала на земя на световната

...
Еди Пенев се класира за финала на земя на световната
Коментари Харесай

Еди Пенев с финал на световната купа по спортна гимнастика във Варна

Еди Пенев се класира за финала на земя на международната купа по спортна гимнастика във Варна. Живеещият и трениращ в Съединени американски щати гимнастик позволи неточности при осъществяване на комплицираното си комбиниране, като беше осъден и за излизане от квадрата. Оценката от 13.500 точки, която получи е втора по мощ след тази на Бенджамин Осбергер (Франция) – 14.150 точки. Трети с 13.350 точки измежду осемте най-хубави влиза бронзовият медалист от олимпийските игри в Тоико Артур Давтян (Армения). Другият ни представител на този апарат Кевин Пенев след груба неточност в осъществяването си остана 16-ти с оценка от 11.850 точки.
В конкуренцията на халки, макар доста положителното си осъществяване Христос Маринов остана първа запаса. Оценката му от 12.900 точки е равна с тази на Петър Вефич, само че сърбина има по-висока оценка за осъществяване, а тази за компликация на Маринов е по-висока. Вторият ни представител на този апарат Божидар Златанов направи неточност в едно от заложените извършения, която го смъкна до трета запаса с 12.800 точки.

На кон с гривни страната ни беше показана още веднъж от братята Пеневи, които не съумяха да попаднат измежду първите 8. Кевин приключи 15-ти в пресявките с оценка от 12.400, а след рухване от уреда Еди е 23-ти с 10.450 точки.

При дамите единствената ни представителка Никол Стоименова не съумя да се класира за финалите на първите два уреда. На смесена успоредка живеещата и тренираща в Англия гимнастичка падна от уреда и с 10.300 точки остана 17-та. На прескок тя направи единствено един опит и с 11.666 приключи на 15-та позиция.

Извън класирането в първия ден участваха Майкъл Дунев на земя (11.350 точки) и Мартин Мишев на халки (11.650 точки).

Утре международната купа продължава международната купа продължава с квалификациите са останалите три уреда при мъжете и на два при дамите. Димитър Димитров и Божидар Златанов ще ни показват на прескок, Йордан Александров и Божидар Златанов на успоредка, а Йордан Александров и Еди Пенев ще забележим на висилка. При дамите на греда и земя ще взе участие Никол Стоименова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР