Eastern & Oriental Express се завръща на релсите. Компанията за

...
Eastern & Oriental Express се завръща на релсите. Компанията за
Коментари Харесай

Азиатският Ориент Експрес се завръща на релсите с нов маршрут

" Eastern & Oriental Express " се завръща на релсите.

Компанията за първокласни пътувания Belmond заяви, че услугите ще бъдат възобновени през февруари 2024 г. 

Пътническият трен, преживяването в който се счита за едно от най-луксозните железопътни пътувания в Азия, стартира да действа през 1993 година, като свързва Банкок със Сингапур.

Той стопира да се движи през 2020 година при започване на пандемията, написа CNBC.

Догодина Eastern & Oriental се завръща с 15 вагона, в това число два вагон-ресторанта, един вагон-пиано бар и един вагон за наблюдаване навън.

Осемте спални вагона ще имат три категории кабини - Pullman, State и Presidential - всички с климатик и независими бани.

Резервациите за 2024 година започнаха с цени от 3410 $ на човек за тридневно пътешестване, което включва всички ястия, питиета и планувани действия.


Facebook/ Eastern & Oriental Express, A Belmond Train

Новата услуга ще извършва две сезонни пътувания, като и двете ще потеглят от Сингапур и ще пътуват до Малайзия.

" The Essence of Malaysia " ще се извършва от ноември до февруари.

Маршрутът ще минава през Куала Лумпур, с панорама към кулите близнаци Петронас - в миналото най-високите здания в света, преди да отпътува за известните острови Лангкави и Пенанг по продължение на Западна Малайзия.


Facebook/ Eastern & Oriental Express, A Belmond Train

Гостите ще могат да се гмуркат в морския парк Palau Payar, да вземат присъединяване в курс по готварство в Перанакан и да се срещнат със " международното завещание на ЮНЕСКО, оживеното улично изкуство и вълнуващата хранителна сцена " в Джордж Таун.

От март до октомври пасажерите могат да се качат на влака по маршрута " Wild Malaysia ". Той стопира в източната част на Малайзия, с цел да прегледа дъждовните гори на националния парк Таман Негара, преди да се насочи към Пенанг.


Facebook/ Eastern & Oriental Express, A Belmond Train

Eastern & Oriental Express е именуван " Ориент Експрес " на Югоизточна Азия, като отпратка към историческия трен, който свързва Париж и Истанбул в края на 19 век.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР