EarthNow е проект, в рамките на който се създават сателити

...
EarthNow е проект, в рамките на който се създават сателити
Коментари Харесай

С помощта на камерата EarthNow можете да се видите от космоса

EarthNow е план, в границите на който се основават спътници с камери, които в действително време ще демонстрират всичко, което се случва на Земята. Забавянето няма да надвишава няколко секунди.
EarthNow към този момент получи финансовата поддръжка на създателя на Microsoft Бил Гейтс и на SoftBank и Airbus. Сателитите ще се създават от Airbus. На тях ще бъдат конфигурирани камери от най-голям клас, които ще демонстрират повърхността на Земята с най-големи детайлности. Изображенията ще бъдат несравнимо по-детайлни от тези в Гугъл Earth.

Компанията има намерение да сътвори сателитна мрежа към Земята, която ще демонстрира онлайн видео в действително време. Новата услуга може да дава скъпа информация за природата, интернационалните военни спорове, за противозаконния лов на риба, положението на екологията в другите региони и още доста други.

Засега не се знае по какъв начин ще бъде решен въпроса със законодателството на другите страни, тъй като тези устройства могат да се употребяват за следене. Неотдавна се наложи SpaceX да спре излъчването на своите галактически изстрелвания, тъй като няма нужния лиценз. Очаква се компанията да потвърди, че не може да снима с огромна подробност Земята от външните камери на своите ракети и още веднъж да можем да гледаме изстрелването, отделянето на бустерите и полета на галактическите апарати на Илън Мъск.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР