Е, вие разбрахте, Communications NATO с блек-джек и курви. Иначе

...
Е, вие разбрахте, Communications NATO с блек-джек и курви. Иначе
Коментари Харесай

Западът се нуждае от информационно НАТО за информационни войни!

Е, вие разбрахте, Communications NATO с блек-джек и курви. Иначе Русия няма по какъв начин да бъде спряна. Крайно съдържателна и блага публикация от Defence One, предлагам.

Защитата на западните страни от все по-мощната съветска акция за дезинформация наподобява просто тъпо. Единствено може да ни избави обединяването пред лицето на общата опасност. Руските медии популяризират умопомрачителни пресиления и неистини за нашите страни, до момента в който ние всекидневно избираме в отговор високонравствения път на съвсем цялостното безмълвие. На истината ще спечелва сама по себе си! Нужна ни е надеждна отбрана освен на нашите граници, само че и на нашите свободни и открити общества, с други думи НАТО в региона на медиите за водене на осведомителна война!

Руската дезинформация смущава мозъка на западните жители:

Швеция е произвела невропаралитичния газ, който едвам не умъртви съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри през март. Или чехите. Или самата Англия.

След химическата офанзива в Сирия от предишния месец външният министър на Русия Сергей Лавров назова западната нервност по този въпрос „ неистина “. А представителите на министерството на защитата на Русия упорстват, че в тази клоунада е въвлечена и Англия.

Посланикът на Англия в Организация на обединените нации Карън Пиърс с негодуване означи тези измислици като „ грозна, крещяща неистина “ а външният министър на Англия Борис „ Глупчо “ Джонсън ги назова „ полуда “.

Подобна реакция при дезинформация наподобява на прогонването на мухи: лишава дълго време и е неефективна. Но и мълчанието е контрапродуктивно.

„ Западните медии към момента се пробват да бъдат изцяло справедливи, само че когато приказват: „ Руснаците споделят това, само че въпреки това американците приказват, че това не е истина “, те в последна сметка дават и на лъжата, и на истината идентична полезност “, отбелязва някогашният президент на Естония Тоомас Хеендрик Иилвес.

Борбата против дезинформацията става още по-сложна, тъй като този месец в Съединени американски щати ще се появи ново съветско новинарско издание (USA Really) с гръмкото наименование „ Действителните Съединени американски щати – Да разбудим американците “. Това е частен аналог на съветската организация RT и принадлежи на медийната компания РИА ФАН, която по-рано се базира в международно известната „ фабрика за тролове “ в Санкт Петербург.

„ Защо въобще позволяваме излъчването на RT в нашите страни? “, пита Илвес. Наистина, за какво? Но както демонстрира образецът на „ USA Really “, даже и в случай че Европейски Съюз или НАТО групово отзоват лиценза за лъчение на RT, съветската дезинформация няма да си тръгне.

Европейски Съюз се пробва да обезпечи някакъв съгласуван отговор. Според заявление от 26 април, Европейската комисия ще вкара Кодекс за деяние за онлайн платформите. Например ще се желае те да бъдат транспарантни във връзка с политическата реклама, а също по този начин да разкриват и закриват подправените регистрации в тях – ботовете.

Това е чудесно начало, само че то помръква на фона на огромните и доста комплицирани осведомителни интервенции на Русия. Макар и групата на Източен Стратком да организира доблестна работа, главно документирайки съветската дезинформация, той се състои от едвам 14 души.

В своя нов отчет за съветските дезинформационни акции корпорацията РАНД предлага на държавните управления да покачат медийната просветеност на популацията. Това е похвална цел, само че дълготрайна. Кой ще може да противостои лице в лице със Сергей Лавров, по какъв начин ще противостои, както го прави храброто НАТО против съветските въоръжени сили, в случай че те подхващат нападателни дейности? А какво ще стане в случай че други страни или организации („ Ислямска страна “) да вземем за пример ни атакуван със своите лични пропагандни акции? Ние няма да можем да се защитим със личните си медии!

И въпреки всичко нашите жители считат дезинформацията за сериозна опасност. По време на мартенско изследване на „ Евробарометър “ 83% от жителите на Европейски Съюз назовават подправените вести проблем за демокрацията. НАТО потвърждава, че отбранителният съюз може да противостои на съществени военни закани, само че тъй като днешните закани за националната сигурност към този момент не са свързани само с въоръжените сили, нашата защита би трябвало да бъде по-широка. И ето, че при започване на тази година Швеция разгласи, че тя ще сътвори Агенция по психическа отбрана.

Сега ни е необходим трансграничен защитителен съюз против дезинформацията – да го назовем осведомително НАТО (Communications NATO). Такъв съюз е съвсем толкоз значим, колкото и военния му аналог. Към него могат да се причислят и страни, които не влизат в НАТО като Швеция и Финландия.

По време на студената война Съединени американски щати финансираха и сполучливо управляваха информативен щит: радио „ Свободна Европа “ и неговия близнак „ Радио Свобода “. Но те предоставяха информация за просвещаване на хората оттатък желязната завеса, а не осведомиха американците.

Радио „ Свобода “ и през днешния ден е почитан източник на вести. Но това е просто новинарско издание, осветяващо Източна Европа, Централна Азция и Близкия изток. Сега и Радио „ Свободна Европа “/Радио „ Свобода “, както и VOA имат работа за инспекция на обстоятелства Polygraph.info, само че тя има доста дребен щат сътрудници.

Макар и „ битката против пропагандата “ да звучи мръсно и не по евроатлантически, е жизненоважна отбрана. Налагайки отговорността за производството на невропаралитичния сътрудник „ Новичок “ на Швеция и на Чехия, или обвинявайки Англия в производството на неистини за използването на невропаралитичния газ в Сирия, Кремъл сее ужас в мозъците на нашето население и го кара да губи доверие към нашите кристално почтени държавни институции. Ами, в случай че Русия внезапно разгласи, че ще изпрати армада от Балтийския си флот към крайбрежията на Англия. Ще се отнесат ли множеството хора към тази вест с решителност да се изправят против агресора, уверени, че държавното управление им знае какво прави или непрекъснатото слушане на Кремъл за некомпетентността на английските страни институции ще ги накарат да решат, че всяка опозиция е безсмислена?

Старшият теоретичен помощник от Института по проучване на публицистиката при Оксфордския университет Робърт Пикард авторитетно съобщи за западните медии: „ За последните няколко години те започнаха доста по-добре да ревизират информацията от обществените мрежи. Сега те са просто длъжни да открият метод да предизвестяват обществеността за откритата дезинформация “.

Такава крачка може да ускори устойчивостта на жителите към дезинформация. А осведомителното НАТО ще помогне да се изясни по какъв начин всичко в действителност работи в нашите страни. В противоположен случай доста от нашите лични жители може би в действителност ще помислят, че учени-ренегати от „ Портън Даун “ или в Чехия са основали „ Новичок “. Това би станало открита пробойна в доспехите на нашите свободни и открити общества.

Коментар на създателя:

Хиляди дяволи! Лично аз съм във екстаз: от дълго време не съм чел такава вълшебна надменност. И това е авторски материал, а аз единствено прибавих някой епитет на места.

Прекрасно се вижда загрижеността „ На нашите неистини не има вяра нашата лична навалица! “. И цялостно недоумение какво да се прави по въпроса./pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР