Анкета на CBS News установява, че голямата преднина на Тръмп нараства, тъй като гласоподавателите на Републиканската партия отхвърлят обвиненията

...
Е, няма дебат по този въпрос: в момента Републиканската партия
Коментари Харесай

Е, няма дебат по този въпрос: в момента Републиканската партия лесно би номинирала отново Доналд Тръмп за 2024 г. И това не е близо .

Бившият президент вече има най-голямата си преднина пред съперниците си в нашето проучване на фона на последните си правни проблеми. Всъщност повечето от неговите избиратели посочват тези проблеми като още една причина да му покажат подкрепа.

Неговият най-близък — но не твърде близък — съперник Рон ДеСантис изостана още повече. Всички останали са едноцифрени.

Афинитетът на гласоподавателите на Тръмп към него изглежда изолира бившия президент от атаки, независимо дали ще дебатира или не тази седмица, защото избирателите по същество казват, че не са възприемчиви към подобна критика.

съобщава, че Тръмп е решил да пропусне дебата, неговите гласоподаватели са били по-склонни от другите да кажат, че той трябва да участва в събитието и че възнамеряват да гледат.) 

Обяснявайки доминирането на Тръмп след обвиненията

Първо, както беше случаят с предишните обвинения на Тръмп, огромната загриженост на републиканските първични избиратели относно обвиненията в Джорджия е, че те са политически мотивирани.

Те отхвърлят предпоставката на обвиненията : по-голямата част от тях наистина смятат, че Тръмп се е опитал да остане на поста, но за тях това е било законно и конституционно, тъй като тези първични гласоподаватели на републиканците преобладаващо смятат, че Джо Байдън не е спечелил законно.

Може да има митинг ефект: значителни три четвърти от гласоподавателите на Тръмп включват онези, които „показват подкрепа за правните му проблеми“ като една от причините, наред с други, да го разглеждаме на първо място.

Второ, информацията в обвиненията не оказва влияние отчасти, защото те като цяло вярват, че Тръмп им казва истината.

Тръмп далеч и далеч води полето на Републиканската партия сред гласоподавателите, които отдават първостепенно значение на кандидата да бъде „честен и надежден“.

Контекстът тук е, че републиканските първични гласоподаватели вярват, че политическата система е корумпирана в дори по-висок процент, отколкото американците като цяло. Това може да означава, че възприемането на Тръмп като опълчен срещу - или преследван от - тази система може да го накара да изглежда от тяхна гледна точка като този, който казва по-голяма истина.

В по-общ план гласоподавателите на Тръмп го смятат за източник на вярна информация, дори повече от други източници, включително консервативни медийни фигури, религиозни лидери и дори собствените им приятели и семейство.

Трето, смята се, че Тръмп получава целия политически кислород в кампанията.

Половината първичен електорат казва, че Тръмп е отразяван твърде много. Ясно е, че голяма част от това е свързано с негативните истории за обвиненията му.

Гласоподавателите на Републиканската партия казват, че са чували републиканските кандидати да говорят по теми, свързани с Тръмп, колкото, ако не и повече, отколкото за икономически по-общи въпроси или социални и културни въпроси.

Четвърто, Тръмп „проверява квадратчетата“ във всички начини, по които избирателите обикновено правят избор.

Неговият опит показва, че онези, които го смятат, почти всички смятат, че нещата в страната са били по-добри при неговото управление президентство. И огромното мнозинство казват, че „винаги са били поддръжници“. Заедно те изглежда допринасят за мощно „предимство на поста“ за Тръмп.

Това може да е стратегическо: републиканските избиратели смятат, че Тръмп има най-добрия шанс да победи Байдън – не забравяйте, че мнозина смятат, че той вече го е направил. И това е наистина важно за тях, надхвърляйки дори някои разногласия относно политиката. (За отбелязване: Рон ДеСантис падна по тази мярка за избираемост от по-рано през лятото, заедно с подкрепата си.) 

Има и лична връзка на Тръмп: почти всички негови избиратели казват, че „се бори за хора като мен. "

И тогава, по-специално, голямо мнозинство от първичните избиратели биха искали кандидат, подобен на Тръмп, ако не беше той. И така, те избират оригинала, така да се каже.

И така, какво може да се случи по време на дебат: Има ли път напред за другите?

Ако има, този път изглежда доста тесен. Но ето какво виждаме:

Времето може да помогне на полето. Рано е. И гласоподавателите го знаят.

За избирателите, които поне активно обмислят някой друг заедно с Тръмп, тяхната обосновка най-често е, че те просто държат възможностите си отворени. Около половината от тях също казват, че „чакат да видят дебата“. Това може да е най-обнадеждаващата новина за тези кандидати през седмицата.

(Това също е напомняне, че има още шест или седем месеца, преди по-голямата част от избирателите да гласуват.)

Приблизително четири на всеки 10 от тези гласоподаватели посочват, че Тръмп е „противоречив“ като друга причина да обмислят други, може би отразявайки несигурността относно това, което крие бъдещето му, и че това е тема за разговор за други кандидати. Сравнително малко в момента казват, че е така, защото смятат, че Тръмп може да загуби от Байдън.

Ще се заеме ли някой с въпроси, за които избирателите всъщност искат да чуят? (Тръмп не е един от тези проблеми.)

Предметите от портфейла имат значение за целия електорат.

Републиканските първични гласоподаватели и наблюдателите на дебата искат да чуят плановете на кандидатите за намаляване на инфлацията, наред с други политики цели - особено след като повечето от тях смятат, че икономиката ще бъде в рецесия през следващата година. (Въпреки това пристрастните лещи оцветяват дълбоко тези възгледи.)

Но желанието да се чуе за инфлацията далеч превъзхожда елементи като спиране на абортите или поставяне на ограничения върху програмите за разнообразие.

И в този смисъл, стриктно анти-Тръмп настроението не е достатъчно за победа в момента.

Гледайки какво можем да научим от хората, които не гласуват за Тръмп, за тях това е, че партията „трябва да обмисли някой нов“, а за този много по-малък сегмент от избиратели има загриженост относно неговата избираемост, и какво могат да доведат неговите правни битки. Въпросът е дали това чувство може да се разшири.

А какво да кажем за Майк Пенс, когото според съобщенията Тръмп нарече „прекалено честен?“

Първичните гласоподаватели са склонни да мислят, като цяло, че е положителен за Майк Пенс, ако е бил етикетиран като „твърде честен“, но това не е преобладаващо мнение. И много не са сигурни.

И по отношение на 6 януари 2021 г., по-специално, с две към едно, идентификаторите на MAGA казват, че Пенс е направил грешното нещо, като е преброил електоралните гласове в този ден, а не правилното нещо (макар че много са несигурен). Републиканците, които не са членове на MAGA, са сравнително по-склонни да смятат, че Пенс е постъпил правилно.

Това проучване на CBS News/YouGov е проведено с национално представителна извадка от 2061 възрастни жители на САЩ, интервюирани между 16-18 август 2023 г. включително 538 вероятни избиратели на републиканците на първичните избори. Извадката беше претеглена според пол, възраст, раса и образование въз основа на проучването на американската общност от преброяване на населението в САЩ и текущото проучване на населението, както и минало гласуване. Маржът на грешка е ±3,0 точки за цялата извадка и ±5,7 точки за вероятните първични гласоподаватели на републиканците.

Върхови линии

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР