е добре познато име както на меломаните, така и на

...
е добре познато име както на меломаните, така и на
Коментари Харесай

Петър Дундаков и филмовата звучност

е добре познато име както на меломаните, по този начин и на феновете на киното. Поводът за настоящето му посещение не е обвързван с следващия триумф на " " с негово присъединяване, а в демистифицирането на филмовата музика.

Конкретният мотив - музиката му към бъдещия филм за българска рок-група от 80-те - " ". Но в това време два други кино лентата с музика на Петър Дундаков преди малко бяха отличени на последния София Филм Фест: " Февруари " на Камен Калев - за най-хубав български филм и  " Сантияго " на Андрей Кулев - за най-хубав късометражен филм.

Пред Лили Големинова, Петър Дундаков споделя какво за него е писането на кино музика. Какви са спецификите в жанра? 

Петър Дундаков не харесва определението " кино композитор ", само че най-интересното за него е да работи с история. Признава, че усеща въздействие на филмовата му музика в авторската. Не го притегля единствено заниманието в музиката, а облика, това, което е зад нея.

" " е ария, част от репертоар на група от 80-те, на които е отдаден музикалния филм. " Това е нещо ново като предизвикателство пред мен " - стартира Дундаков. " Историята съответствува с възрастовата ми граница. Чисто поколенчески имаш да разкажеш нещо посредством музиката. Опитахме се да създадем един еднороден тон, само че по един нов метод. Това е връщането ми към времето, което бях претърпял. Филмът споделя за едно потомство, споделя се човешката история на пет музиканти, разпаднали се, и събрали се в този момент още веднъж. От друга страна е първокласна комедия, филмът има капацитет да бъде гледан от доста хора. " - продължава Дундаков.

Бунтарството на тези години? " Обществото ни стана доста конформистко, забихме се в клишето. Бунтът на 80-те и 90-те носеше чувството ни да преживеем неповторимо живота си, музиката може да сплоти хората, само че и да ги прави неповторими. Тази самостоятелност я носим и ние, и кино лентата " - приключва Дундаков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР