Дясноцентристката партия на германския канцлер Ангела Меркел и социал-демократичният й

...
Дясноцентристката партия на германския канцлер Ангела Меркел и социал-демократичният й
Коментари Харесай

Екзит пол: Партията на Меркел загуби вота в провинция Хесен

Дясноцентристката партия на немския канцлер Ангела Меркел и социал-демократичният й съдружен сътрудник в Берлин понесоха тежки загуби на основните районни избори в Германия и оцеляването на държавното управление й става по-несигурно, съобщи Франс прес.
 
Според екзитполовете, направени от публичните телевизионни канали А Ер Де и Цет Де Еф, Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Меркел получава най-вече гласове на районните избори в Хесен с 27 до 28 на 100, само че този резултат е спад за близо 10 процентни пункта по отношение на предходния избор от 2013 година, когато ХДС получи 38,3 на 100.

 
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) получава 20 % по отношение на 30,7 на 100 преди 5 години в Хесен, където се намира финансовата столица на Германия, Франкфурт.
 
Отслабването на позициите на тези две партии, които са ръководещи на федерално ниво и са част от една " огромна коалиция ", която доста мъчно бе формирана през март, е неприятна вест за Меркел, в миг когато политическите й позиции към този момент така и така са отслабени, отбелязва Агенция Франс Прес.

 
Това е вторият разочароващ районен избор за лагера на консерваторите в Германия след изборите в Бавария преди две седмици, на които те изгубиха безспорното си болшинство, което имаха от десетилетия.-->
 
Заради създалата се обстановка има риск да се разпали дебатът в ХДС за бъдещето на Меркел, която наподобява губи известност след 13 години на власт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР