Дясната ръка на Елизабет Втора Дики Арбитър разказа пред NOVA

...
Дясната ръка на Елизабет Втора Дики Арбитър разказа пред NOVA
Коментари Харесай

Говорителят на кралицата: Криеше се в храстите, за да не говори с Чаушеску

Дясната ръка на Елизабет Втора Дики Арбитър описа пред NOVA своята история за нея.  Той е дълготраен публицист до момента в който не получава предложение да стане нейн представител. За своите 12 години в двореца – от 1988 до 2000 година, той е видял всичко - от пожара в замъка „ Уиндзор ”, до най - мрачните дни за английската монархия - гибелта на принцесата на народа - Даяна.

 

„ Тя харесваше президентът Айзенхауер. Разбираше се и с Рейгън, с който имаха обща пристрастеност – конете. Харесваше Джордж Буш – младши. Чувстваше се доста удобно в компанията му ”, споделя той.

 

По думите му Нелсън Мандела е бил единственият международен водач, който наричал кралицата по име – Елизабет. „ Тя беше негов огромен обожател.  А той евентуално беше решил че е задоволително самоуверен, с цел да я назовава по име. И кралицата не се подразни. Но имаше други, без които умерено можеше да мине. Не харесваше Николае Чаушеско от Румъния. Дори се скри един път в храстите в градината, тъй като той и брачната половинка му бяха вмъкнали кучето си в самолета по време на публична аудиенция и го разхождаха към Бъкингамския замък. Тя се скри в храстите, с цел да избегне среща с тях ”, спомня си Арбитър.

 

„ Тя смяташе Борис Елцин за занимателен, когато беше изтрезнял. Като цяло гледаше да се схваща със международните водачи, тъй като това беше работата ѝ ”, твърди той.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР