Дясната опозиция спечели втория кръг от изборите за сенатори в

...
Дясната опозиция спечели втория кръг от изборите за сенатори в
Коментари Харесай

Дясната опозиция победи на изборите в Чехия

Дясната съпротива завоюва втория кръг от изборите за сенатори в Чешката република, което включва 1/3 от местата в горната камара на Народното събрание.
Управляващите партии претърпяха проваляне, откакто гласоподавателите дадоха най-вече гласове на десните придвижвания на опозицията, " Кметове и самостоятелни " (СТАН) и Гражданско-демократическата партия, основана от някогашния президент Вацлав Клаус, предава МИА.
На изборите трябваше да се дефинира кои от 236-те претенденти ще заемат 27-те (от 81) свободни места в чешкия Сенат. Само двама десни политици бяха определени в първия кръг от гласуването преди седмица, като получиха над 50% от гласовете.
Според Чешката статистическа работа, след броене на 99,91% от гласовете, Гражданската демократическа партия е безспорен водач. Десет от нейните представители ще влязат в Камарата на Сената, като тяхната парламентарна група ще има 16 сенатори. Партийната група СТАН има пет нови членове. С общо 17 сенатори тя ще бъде с най-голямо болшинство и ще може да назначи собствен представител за ръководител на Сената.
Управляващите партии завоюваха единствено по едно сенаторско място и ще имат 20 места в Сената. Комунистическата партия на Чешката република и Моравия не завоюва места и за първи път от 1996 година няма да има представители в горната камара на чешкия парламент, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР