Дядовците и бабите понякога сами отглеждат внуците си. За някои

...
Дядовците и бабите понякога сами отглеждат внуците си. За някои
Коментари Харесай

Майка ми избра втория си съпруг пред мен, а сега иска аз да се грижа за нея

Дядовците и бабите от време на време сами отглеждат внуците си.

За някои деца животът с баба и дядо е нужна мярка. А какво да кажем, в случай че майката изостави личното си дете поради ново гадже? За страдание сходни истории въобще не са небивалица, а тъжна действителност.

В детството всичко се възприема по друг метод. Детето израства с любовта и грижите на баба и дядо, без да се обиди на майка си. Вярва, че тя ще се върне и всичко ще си пристигна на мястото. Но в днешната история, обаче, майката не се връща. По-скоро тя се връща при щерка си на остарели години, когато към този момент има потребност от нейната помощ.

Никога не съм срещала татко си. Майка ми ме е родила, когато е била на 30. Мислеше, че в никакъв случай няма да се влюби и да се омъжи. Но не се случи по този начин! В живота на майка ми се появи мъж, а аз преди малко бях навършила 8 години.

Тогава не разбрах какво се случва. Но майка ми отиде при новия си брачен партньор, а аз останах при баба и дядо. Всъщност те ме отгледаха и ме възпитаха. Най-интересното е, че майка ми живееше наоколо, само че идваше при нас много рядко, обаждаше се един път седмично и това беше всичко.

Бабите и дядовците от време на време се грижат по-добре за своите внуци, в сравнение с техните родители. Много съм признателна на баба ми и дядо ми, че не ме изоставиха. Животът ни беше добър. Имахме задоволително пари, защото дядо ми работеше, а баба ми се занимаваше с шиене и плетене. Винаги съм носела доста красиви облекла, ушити от нейните златни ръце.

Баба не искаше хората да приказват за мен. Тя сподели, че ме е взела при себе си, с цел да не се постанова да пребивавам с втория си татко. Оказа се, че не е най-приятният човек, беше някак нервозен и необщителен. Години по-късно научих цялата истина. Вторият ми татко не е желал да пребивавам при тях.

Той сложил ултиматум на мама: или той, или аз. Ясно е кого е избрала. Аргументите на мама бяха, че към този момент не е млада и че това е последният й късмет да се омъжи. Смятала е, че след известно време нейният мъж ще ме одобри. Но това не се случи.

Нов проблем
Оттогава минаха доста години. През цялото това време майка ми живееше със брачна половинка си, те нямаха общи деца.

Баба и дядо към този момент не са сред живите. Наследих двустайния им апартамент: те не оставиха нищо на майка ми. Живея в този дом от 8-годишна и към момента пребивавам по право.

Съпругът на майка ми умря, само че не преписа къщата си на нея. Нещо повече, синовете му получиха жилището, с които той даже не общуваше. Наскоро един от синовете се обадил на майка ми и й споделил, че апартаментът се продава.

Сега мама няма къде да отиде. Познайте за кого се сети? Тя желае да се реалокира при мен – имало задоволително място. Аз в действителност се пробвам да уредя персоналния си живот. Излизам с един мъж, може даже да се оженим.

Вижте още: Патладжани с кайма на тиган

И, несъмнено, не желая да пребивавам с майка си! Не й дължа нищо, тя ме остави, когато бях дребна. За каква помощ става дума? Приятелите на майка ми ми се обаждат, настоявайки да се слага на нейно място.

Усещам напън и това не ми харесва. Трябва ли да се усещам отговорна след всичко, което се е случило? Понякога си мисля какво би направила баба ми на мое място. Може би въпреки всичко би трябвало да приема майка си?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР