Дядо Коледа на Пловдив - вече 47 години актьорът Стоян

...
Дядо Коледа на Пловдив - вече 47 години актьорът Стоян
Коментари Харесай

Пловдивският Дядо Коледа 47 години радва малки и големи на Главната

Дядо Коледа на Пловдив - към този момент 47 години артистът Стоян Сърданов радва дребни и огромни в празничните дни в края на годината. В началото облича алените облекла на обичания на дребни и огромни дъртак за разнообразни тържества, а след това - на коледните празници в центъра на Пловдив. Актьорът признава, че се радва да комуникира с децата, тъй като са откровени и доста откровени. Пеят и описват истории дружно и постоянно го изненадват с информираността си.
" Децата взе по-често извършват песни на непознати езици, евентуално тъй като родителите им са потърсили реализация в чужбина. Независимо къде са порастват, всички са откровени и разчувствани, когато се срещат с Дядо Коледа. Някои даже си разрешават да подръпнат брадата ми, с цел да се убедят, че е същинска ", споделя усещанията си от последните години Стоян Сърданов.
Прочетете още
Често, в ролята на беловласия дъртак, той насочва значими послания към децата.

" Обръщам им внимание какъв брой е значимо да четат, да пеят, да се занимават с изкуство. Това ще ги направи по-успешни и знаещи. Изкуството е това, което избавя духа ", споделя артистът. Често пловдивският Дядо Коледа предизвика и родителите да се включат в изявите на децата им. А тази година по време на запалването светлинките на празничната елха на пл. " Стефан Стамболов " влезе и в ролята на детектив, който търсеше на микрофона родителите на детенце, изгубило се в множеството. Именно по време на церемонията в центъра на Пловдив, Сърданов среща и едно дете, за което приказва с удивление. Това е 7-годишната певица Екатерина Кънева от Арт Войс Център.
" Представете си - това малко момиченце е спечелило цели 20 златни медала от конурси. Има и Гран При. Само на 7, по кое време се е явявала на толкоз състезания? За тези деца би трябвало да приказваме, да ги насърчаваме и да ги вършим известни ", кзва артистът.

За него да облече костюма на Дядо Коледа не е просто работа: " Хубаво ми е, благо. Толкова доста години през декември влизам в този облик и всякога е вълнуващо ". Актьорът си спомня и времето, когато с сътрудника си от Пловдивския трагичен спектакъл Стефан Бобадов състезавали за ролята на беловласия дъртак.
" Той беше доста мощен и комичен като Дядо Коледа, светла му памет ", споделя Сърданов. Той изпраща една вълнуваща година, споделена с обичаната аудитория. През 2023-а бе разгласен и за Почетен жител на Пловдив.

Почитателите му могат да го гледат в три представления на Драмата - " Вампир " по Антон Страшимиров на режисьора Пламен Марков, " Уют " с създател и режисьор Камен Донев и " Коприна " по Алесандро Барико с режисьор Диана Добрева.
През февруари 2024 година Сърданов влиза в нов театър на Камен Донев и се радва, че още веднъж ще се срещне с пловдивската аудитория. А тя е великодушна и приветства всяко едно достижение на трупата на театъра.

" Последно ми се случи с " Коприна ". Вдъхновяващо е да играеш пред цялостния салон, да усещаш възторга на публиката ", споделя артистът.

Той чака празничните дни с наслада, тъй като дружно със брачната половинка си Таня Сърданова, дълготраен специалист в отдел " Култура " на Община Пловдив, ще посрещнат вкъщи децата и внуците си.

АКТЬОРЪТ:



Стоян Сърданов е едно от знаковите лица на Пловдивския спектакъл. Той е част от трупата от 1977 година Роден е в София, само че избира града под тепетата. За една от тях - тази на мага Раджапур от постановката " Хотел сред тоя и оня свят ", е награден с " Аскеер ". Носител е и на премия " Пловдив " в категория " Театър ". Има стотици функции в театъра. Играе и в киното.

Работил е с режисьори като Любен Гройс, Леон Даниел, Иван Добчев, Юлия Огнянова, Николай Ламбрев, проф.Здравко Митков, Емил Бонев, Иван Урумов, Лео Капон, Петър Кауков, Стоян Радев, Диона Добрева, Камен Донев и филмовите режисьори Генчо Генчев, Бинка Желязкова, Санко Обрешков, Мария Пеева, Орфей Цоков, Константин Бонев и други

Фотографии: Георги Вачев (Драматичен театър-Пловдив) и PlovdivTime
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР