Дядо Коледа и неговите джуджета посрещат жителите и гостите на

...
Дядо Коледа и неговите джуджета посрещат жителите и гостите на
Коментари Харесай

Приказно Коледно градче отвори врати във Велико Търново

Дядо Коледа и неговите джуджета посрещат жителите и гостите на Велико Търново в парк „ Марно поле “. Пъстроцветни фойерверки в декемврийското небе ознаменуваха откриването на приказното коледно градче, ситуирано в центъра на Старата столица. Базарът ще работи всеки ден до Нова година от 10,00 до 20,00 ч., а в 25-е къщички български производители оферират дарове за всеки усет. Детски атракцион подсигурява заниманията на малчуганите.

Коледният базар бе открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и от шефа на Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ Борислав Йорданов. Ганчо Карабаджаков приветства великотърновци и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов, по чиято самодейност още преди пет години бе основано коледното градче.

Открита бе и специфичната пощенска кутия за писма до Добрия дъртак. Заместник-кметът на Старата столица пръв написа няколко думи до Дядо Коледа, с които му пожела да донесе наслада за всички и доста дарове за децата.

В рамките на Коледния базар са проведени и няколко благотворителни начинания. В една от къщичките самодейците от обществените услуги оферират ръчно направени дарове, сувенири и други произведения. Събраните в границите на акцията „ Ние можем “ са в поддръжка на арт ателиетата към центровете за обществени услуги. Благотворителната галерия базар ще работи във всички дни до края на годината.

В интервала 11-13 декември младежките структури „ Ротаракт “ и „ Интеракт “ ще проведат акция в поддръжка на великотърновските деца и за предварителна защита на сърдечно-съдовите болести.

За трета поредна година със собствен павилион разполага сдружението „ Приятели на животните ВТ “. Доброволците събират парични средства, храна, одеяла, постелки и даже играчки за бездомните кучета и котки.

С поддръжката на Община Велико Търново своя благотворителна самодейност провежда и фондация „ Искам бебе “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР