Двустранното сътрудничество обсъдиха министърът на отбраната и Н.Пр. Йозеф Леви

...
Двустранното сътрудничество обсъдиха министърът на отбраната и Н.Пр. Йозеф Леви
Коментари Харесай

Тагарев пред израелския посланик: Осъждаме атаките на Хамас, Израел има право на мирно съществуване

Двустранното съдействие разискаха министърът на защитата и Н.Пр. Йозеф Леви Сфари, ексклузивен и пълномощен дипломат на Държавата Израел на среща в Министерството на защитата.

Министърът на защитата акцентира българската позиция, осъждаща терористичното нахлуване против Израел, отразена в декларацията, призната от Народното събрание на 13 октомври 2023 година В нея се приканва интернационалната общественост да бъде солидарна с Израел и да поддържа напъните на страната да отбрани живота и сигурността на своите жители.

„ България осъжда безмилостните офанзиви на „ Хамас “ и поддържа Израел в решимостта да отбрани своето право на спокойно битие, да продължи да поддържа полезностите на свободата, законността, демокрацията и мира “, уточни министър Тагарев по време на срещата като акцентира правото на Израел да се пази според интернационалния правов ред.

Н.Пр. Йозеф Леви Сфари изрази признателност към министър Тагарев за поддръжката и съпричастността към народа на Израел. По време на диалозите бяха разисквани възходящите закани за сигурността на страните от Европейския съюз по отношение на заплахата от тероризъм.

На срещата участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, началникът на отдел „ Двустранно и районно съдействие “ Даниела Григорова и заместник-ръководителят на задачата на Израел в България Наама Леви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР