Двустранен протокол между България и Република Северна Македония, който е

...
Двустранен протокол между България и Република Северна Македония, който е
Коментари Харесай

Генчовска и Османи подписват двустранен протокол между София и Скоипие

Двустранен протокол сред България и Република Северна Македония, който е част от преговорната рамка за еврочленство на югозападната ни съседка, ще подпишат в София през днешния ден първите дипломати на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи.

Това се случва ден откакто Народното събрание в Скопие одобри по този начин нареченото " френско предложение ", макар съпротивата на опозицията и митингите. Протоколът се подписва по силата на член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017-та година. В него ще се впишат нови задължения, свързани с решение на историческите разногласия.

От 10.00 часа в Министерството на външните работи ще се организира второто съвещание на Съвместната междуправителствена комисия по член 12 от Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред Република България и Република Северна Македония.

В рамките на срещата ще бъде изработен обзор на осъществяването на Договора за приятелтво, добросъседство и съдействие и ще бъдат контрактувани ограниченията за неговото дейно осъществяване през идващия интервал. За задачата ще бъде подписан протокол сред министрите на външните работи на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР